Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

powiększone węzły chłonne szyi

Autor: Anai2104 • 27.06.2011 13:44 • 0 odpowiedzi

Anai2104

27.06.2011 13:44

Odpowiedz

Witam:) chcialam prosić o poradę państwa poniewaz lekarze z którymi mam styczność olewają sprawę Mój problem rozpoczął się pod koniec marca kiedy wyczułam na szyi powiększony lewy węzeł chłonny odrazu udałam się do lekarza który stwierdził że jest lekko powiększony skierował na badanie krwi i odrazu za 2 dni byłam chora na anginęwyniki krwi wyszły ok ale powiekszeniu uległy węzły z prawej strony tez i miałm również na karku, żle się czułam ale wzięłam antybiotyk przez 3 dni i węzły karkowe zanikły a angina powoli ustępowała jednak dla pewności lekarz przepisał jeszcze jeden antybiotyk którego nie wzięłam i tu zaczyna się proble poniewaz po około tygodniu zaczęło pobolewać mnie gardło np ghdy przemarzłąm to bardzo mocno i tak przez ca ły miesiąc a węzły szyjne nadal powiększone, w konsekwencji powtórzylaam badanie krwii wyniki idealne zrobiłam usg szyi: węzły odczynowe kilka do 10 mm, wg radiologa nie sa to węzy nowotworowe, wykonałam crp ok, i aso które wyszło w normie pomimo tego że dwa dni po badaniu ASO zaczęło mnie strasznie boleć garło i ucho poszłam do laryngologa który stwierdził róże jestem teraz w trakcie leczenia jej, węzły troszkę zmniejszyły się jednak nadal mnie to martwi, pozostałe węzły są ok.Jak to możliwe że ASO wyszło ok a dwa dni pożniej byłam chora na róże? Przyznam się szczerze że w styczniu tez miałam anginę i nie wzięłam dokońca antybiotyku...proszę o radę.