Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

szybki spadek wagi

Autor: Janek • 27.06.2011 04:42 • 20 odpowiedzi

Janek

27.06.2011 04:42

Odpowiedz

Kochani ,powiedzcie jak szybki był u Was spadek wagi mnie waga trzymała się przez 11 wlewów na tym samym poziomie teraz w ciągu 2 tyg. spadła prawie 5kg.

dorota

27.06.2011 08:05

Odpowiedz

O 06:42, dnia 2011-06-27 Janek napisał(-a):

Kochani ,powiedzcie jak szybki był u Was spadek wagi mnie waga trzymała się przez 11 wlewów na tym samym poziomie teraz w ciągu 2 tyg. spadła prawie 5kg.

Generalnie wszyscy ładnie przybierają na sterydach. Trochę dziwny jest ten spadek wagi. Pozdrawiam.

Gizmo

27.06.2011 18:13

Odpowiedz

ja przybrałam jakieś 5kg:)

beata79

27.06.2011 18:28

Odpowiedz

ja 16 kg :(

beata79

27.06.2011 18:29

Odpowiedz

nie wiem jakie to ma znaczenie ale jak się skarżyłam lekarce, że tak tyję to mi powiedziała, że mam się cieszyć, że nie chudnę...

Marek8-

27.06.2011 20:59

Odpowiedz

A ja ważyłem przez wszystkie wlewy tyle samo +/- 2kg.

magda

27.06.2011 22:01

Odpowiedz

Ja przez ostatnioe 6 wlewółw trzymam wagę :) Dostaje podwóją dawkę sterydów a mój lekarz powiedział że raczej nie przytyję. Nie wiem jak to sie dzieje że inni tyją jakieś 5 kilo by się przydało :)

Kasiula88

27.06.2011 23:33

Odpowiedz

To ja chyba jestem jakimś wyjątkiem, schudłam 8 kg podczas chemii, miałam ABVD. Ale to może dlatego, że źle znosiłam wlewy, przez 2-3 dni po doskwierały dolegliwości żołądkowe i ogólnie nie miałam apetytu przez cały ten okres.. Ale szybko wróciłam do wagi sprzed leczenia, a jem teraz za 2 :D

Binka

28.06.2011 10:04

Odpowiedz

O 20:13, dnia 2011-06-27 Gizmo napisał(-a):

ja przybrałam jakieś 5kg:)

+15 :P

anetka_945

28.06.2011 11:51

Odpowiedz

Ja przez całe leczenie ABVD ani nie przytyłam, ani nie schudłam, więc nie wiem od czego to zależy, może od organizmu jak reaguje na leki?

baldi

28.06.2011 21:21

Odpowiedz

O 13:51, dnia 2011-06-28 anetka_945 napisał(-a):

Ja przez całe leczenie ABVD ani nie przytyłam, ani nie schudłam, więc nie wiem od czego to zależy, może od organizmu jak reaguje na leki?

wczoraj sobie dla sportu wygrzebałem wątek sprzed pieciu lat, w ktorym pisalem, ze z ta waga to naprawde roznie jest. sa osoby, ktore tyja, sa tacy, ktorych waga sie nie zmienia, a sa i tacy, ktorzy schudli.

nie ma reguly, ale *mocno* uogolniajac - tyje sie. posterydowo.

Nessa

29.06.2011 07:10

Odpowiedz

Ja w ciągu całego leczenia tylko po pierwszej chemii zleciałam w dół o kilogram. Zawsze 3 dni po chemii byłam lżejsza o 2kg, ale do kolejnego wlewu zawsze odzyskiwałam te 2 kilo. Janek jak dobrze kojarzę to pisałeś, że te ostatnie wlewy źle znosiłeś, nie mogłeś jeść, bóle brzucha. Może to tylko kwestia uboższego odżywiania. Jak jest teraz? Coś przytyłeś?

Janek

29.06.2011 07:31

Odpowiedz
Nessa,nic nie lepiej z waga, nie było mnie długo na forum bo po tym wszystkim znalazłem się w szpitalu w dość ciężkim stanie z wysoka gorączką z rozpoznaniem :
- wtórna leukopenia
-infekcja dróg moczowych,zatrzymanie moczu
-nadciśnienie tętnicze
-utrwalone migotanie przedsionków
w poniedziałek wziąłem przesunięty 12 wlew ABVD
mam teraz skierowanie na CT klatki i jamy brzusznej
no i z wynikami do Instytutu, nie wiem czy przy tym migotaniu przedsionku mogę brać dalej chemie bo kardiolog gdy robił mi echo coś mruczał po nosem że to może być przeszkoda , choć mam nadzieję że już nie będzie potrzebna, może kto wie co na ten temat, proszę niech napisze,pozdrawiam.

Nessa

29.06.2011 08:08

Odpowiedz

O 09:31, dnia 2011-06-29 Janek napisał(-a):

Nessa,nic nie lepiej z waga, nie było mnie długo na forum bo >po tym wszystkim znalazłem się w szpitalu w dość ciężkim >stanie.

Szczerze współczuje doświadczeń :/ Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie po tych atrakcjach. Pozostaje czekać na wyniki, oby wszystko było dobrze.

Janek

30.06.2011 13:38

Odpowiedz

Kochani, poradźcie co w poniedziałek miałem chemie a dziś nie mogę przejść po pokoju taki jestem słaby,może macie jakie sposoby na to osłabienie ,zaznaczę tylko że smak do jedzenia mam no i jem normalnie,tylko ta słabość,pozdrawiam

Nessa

30.06.2011 17:01

Odpowiedz

O 15:38, dnia 2011-06-30 Janek napisał(-a):

Kochani, poradźcie co w poniedziałek miałem chemie a dziś nie mogę przejść po pokoju taki jestem słaby,może macie jakie sposoby na to osłabienie ,zaznaczę tylko że smak do jedzenia mam no i jem normalnie,tylko ta słabość,pozdrawiam

Janek ja po każdej chemii tak miałam. Wycieczka do kibla zawsze w asyście. Mi paradoksalnie pomagało wyjście na dwór. Szybciej nabierałam sił.

Gizmo

30.06.2011 18:35

Odpowiedz

Mi też po chemii było słabo, ale to mija. Toaleta też była poza moim zasięgiem i rodzinka musiała wspomagać:) Także to chyba norma. A cóż pomagało? Mi przeleżenie tych dni, o wycieczkach na dwór mogłam zapomnieć:)

Janek

02.07.2011 17:23

Odpowiedz

Kochani, mam pytanie , może kto jest zorientowany,czy przy migotaniu przedsionków możliwe jest dalsze podawanie chemii nie moge nigdzie tego wyczytać, zaznaczam że właśnie skończyłem 6 cykl ABVD jestem w trakcie badan komputerowych (klatka i j. brzuszna)tak nawiasem mówiąc to mam takie zawroty głowy że ciężko przejść po pokoju, puls 120 ciśnienie 110/80 myślę że chemia zrobiła swoje z serduszkiem,pozdrawiam

Aga71

02.07.2011 17:35

Odpowiedz

O 19:23, dnia 2011-07-02 Janek napisał(-a):

Kochani, mam pytanie , może kto jest zorientowany,czy przy migotaniu przedsionków możliwe jest dalsze podawanie chemii nie moge nigdzie tego wyczytać, zaznaczam że właśnie skończyłem 6 cykl ABVD jestem w trakcie badan komputerowych (klatka i j. brzuszna)tak nawiasem mówiąc to mam takie zawroty głowy że ciężko przejść po pokoju, puls 120 ciśnienie 110/80 myślę że chemia zrobiła swoje z serduszkiem,pozdrawiam

Z tego co wiem jest możliwe przyjmowanie chemii, ale niekoniecznie ABVD. Co do pulsu...niestety tez tak miałam. Proponuję zrobienie hormonów tarczycy: TSH, FT3, FT4.

Ja po roku leczenia mam nadczynność z podobnymi do Twoich objawami. Biorę leki, żeby spowolnić serce. Nawet teraz po przeszczepie- świeżutko, bo +10. I to jest pewne, ze tarczyca siadła w wyniku chemioterapii. Niestety.

Pozdrawiam, kibicuje i życzę dużo zdrówka.

Janek

03.07.2011 11:03

Odpowiedz

Aga71, te badania na tarczycę miałem robione,wykazywały normę, mnie niepokoi to, gdy wstaję to mi świat wiruje i robią się mroczki w oczach a serce zdaję się że wyleci z klatki,niedawno no parę dni temu gdy przebywałem w szpitalu miałem robione echo serca i kardiolog stwierdził utrwalone migotanie przedsionków ale nic nie zalecił na to, mam tylko clexane i nic więcej, nie wiem jak będzie z dalszym leczeniem zz jak będą takie problemy z ta pompką, może Bóg da, że te badania wykażą i nie potrzebne będzie dalsze leczenie, może dadzą trochę odpocząć, pozdrawiam