Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Mój stan

Autor: Saiuki • 09.06.2011 10:44 • 7 odpowiedzi

Saiuki

09.06.2011 10:44

Odpowiedz
Hej...
A więc chciałbym się z wami podzielić co dzieje się w moim ciele...

Wszystko zaczęło się, jakieś półtora miesiąca temu. Po szkole zaczęły mnie boleć mięśnie myślałem, że grypa mnie zbiera...
Dodam ,że już długo długo przedtem, miałem częste gorączki i comiesięczne bóle głowy, kiedy to zbierało mnie na wymioty...
A więc dzień później miałem straszną gorączkę od 40-41 wachała się, pomyślałem, a co tam nieraz tak miałem, gorączka spadła mi po polopirynie, ale zauważyłem wtedy, guzka ok 1 cm na szyi, mówię też, że on się zmniejsza,a czasem zwiększa. Na drugi dzień poszliśmy z mamą do lekarza, gdzie miałem robioną morfologię i badanie moczu. Wyniki były dobre oprócz OB które wynosiło wtedy 21, CRp 6.0 (Byłem pewny, że norma jest do 6.0) i podwyższone o 4 setne 5,24. Mocz podobno był świetny... Pani doktor powiedziała, że to nic groźnego i że gorączka może być wywołana próchnicą (Mam bardzo zepsute 3 zęby). no i wtedy, zaczęło się moje piekło, albo paranoja ;p

Od tego czasu, zacząłem "macać" całe ciało i:
-Znalazłem więcej węzłów, chłonny jak i po jednej tai po drugiej stronie szyi, niektóre twarde i nieprzesuwalne, ale bolące, inne przesuwalne (nawet bardzo) miękkie i niebolące..
-Wydaje mi się, że mam powiększoną lewą pierś (czasem bolesną i wtedy bolesną też w dotyku).
-Z tyłu głowy, niedaleko szyi mam trzy guzki (czuje je palcem)
-Lekkie chwilowe bóle głowy, jamy brzusznej...
-I najgorsze podobno to objaw nerwicy! Gdy budzę się wieczorem te objawy wtedy dają o sobie znać, takie napływające gorąco do głowy, mam problemy ze spaniem proszę pomóżcie...

Saiuki

09.06.2011 11:00

Odpowiedz

O 12:44, dnia 2011-06-09 Saiuki napisał(-a):

Hej...

A więc chciałbym się z wami podzielić co dzieje się w moim ciele...

Wszystko zaczęło się, jakieś półtora miesiąca temu. Po szkole zaczęły mnie boleć mięśnie myślałem, że grypa mnie zbiera...

Dodam ,że już długo długo przedtem, miałem częste gorączki i comiesięczne bóle głowy, kiedy to zbierało mnie na wymioty...

A więc dzień później miałem straszną gorączkę od 40-41 wachała się, pomyślałem, a co tam nieraz tak miałem, gorączka spadła mi po polopirynie, ale zauważyłem wtedy, guzka ok 1 cm na szyi, mówię też, że on się zmniejsza,a czasem zwiększa. Na drugi dzień poszliśmy z mamą do lekarza, gdzie miałem robioną morfologię i badanie moczu. Wyniki były dobre oprócz OB które wynosiło wtedy 21, CRp 6.0 (Byłem pewny, że norma jest do 6.0) i podwyższone o 4 setne 5,24. Mocz podobno był świetny... Pani doktor powiedziała, że to nic groźnego i że gorączka może być wywołana próchnicą (Mam bardzo zepsute 3 zęby). no i wtedy, zaczęło się moje piekło, albo paranoja ;p

Od tego czasu, zacząłem "macać" całe ciało i:

-Znalazłem więcej węzłów, chłonny jak i po jednej tai po drugiej stronie szyi, niektóre twarde i nieprzesuwalne, ale bolące, inne przesuwalne (nawet bardzo) miękkie i niebolące..

-Wydaje mi się, że mam powiększoną lewą pierś (czasem bolesną i wtedy bolesną też w dotyku).

-Z tyłu głowy, niedaleko szyi mam trzy guzki (czuje je palcem)

-Lekkie chwilowe bóle głowy, jamy brzusznej...

-I najgorsze podobno to objaw nerwicy! Gdy budzę się wieczorem te objawy wtedy dają o sobie znać, takie napływające gorąco do głowy, mam problemy ze spaniem proszę pomóżcie...

Przepraszam jeśli w złym dziale, ale jestem tutaj nowy.

Asienka2011

09.06.2011 12:13

Odpowiedz

Hej. U mnie tez wszyscy zwalaja moje objawy na nerwice. Ale od nerwicy węzły sie nie powiększają. Wejdź sobie na moj wątek to zobaczysz z czym sie zmagam. Pozdrawiam

Nessa

09.06.2011 14:13

Odpowiedz

O 14:13, dnia 2011-06-09 Asienka2011 napisał(-a):

Hej. U mnie tez wszyscy zwalaja moje objawy na nerwice. Ale od nerwicy węzły sie nie powiększają.

powiększają się od natrętnego macania

Saiuki

30.06.2011 11:43

Odpowiedz

O 16:13, dnia 2011-06-09 Nessa napisał(-a):

O 14:13, dnia 2011-06-09 Asienka2011 napisał(-a):

Hej. U mnie tez wszyscy zwalaja moje objawy na nerwice. Ale od nerwicy węzły sie nie powiększają.

powiększają się od natrętnego macania

Jeszcze raz ja dzisiaj wracam, od ogólnego jestem po biopsji, ziarnica wykluczona, ale jest coś co mnie niepokoi...

Ob : 2 (Tak dobrego jeszcze nie miałem)

Rozmaz ręczny norma...

Ale krwinki czerwone i Hemoglobina podwyższona

Krwinki czerw. Norma 4.00 - 5.20 a ja miałem 5.80

Hemoglobina. Norma 12 - 16 a ja miałem 16.5

Dodam jeszcze, że jakieś półtora miesiąca temu miałem robione te same badania, wtedy Ob było podwyższone, Hemoglobina w normie,a czerwone krwinki podwyższone tylko do 5.24, czy to czerwienia??

Asowa

30.06.2011 11:56

Odpowiedz

Rozmaz ręczny norma...

Dodam jeszcze, że jakieś półtora miesiąca temu miałem robione te same badania, wtedy Ob było podwyższone, Hemoglobina w normie,a czerwone krwinki podwyższone tylko do 5.24, czy to czerwienia??

Hmm, wybierz się z tymi wynikami do lekarza ale wydaje mi się, ze nie odbiegają one zbytnio od normy.

Chyba się nakręcasz i na siłę doszukujesz u siebie jakiejś choroby...

Saiuki

30.06.2011 12:21

Odpowiedz

O 13:56, dnia 2011-06-30 Asowa napisał(-a):

Rozmaz ręczny norma...

Hmm, wybierz się z tymi wynikami do lekarza ale wydaje mi się, ze nie odbiegają one zbytnio od normy.

Bardzo możliwe i nawet cieszył bym się z tego, ale jeśli czerwone krwinki i hemoglobina wzrosły przez 2 miesiące tak dużo??

Chciałbym, żeby to była moja paranoja...

Saiuki

30.06.2011 12:44

Odpowiedz

O 14:21, dnia 2011-06-30 Saiuki napisał(-a):

O 13:56, dnia 2011-06-30 Asowa napisał(-a):

Rozmaz ręczny norma...

Bardzo możliwe i nawet cieszył bym się z tego, ale jeśli czerwone krwinki i hemoglobina wzrosły przez 2 miesiące tak dużo??

Chciałbym, żeby to była moja paranoja...

Dodam, że moja lekarka jest chyba jakaś dziwna, powiedziałem jej o ziarnicy, a ona na to zrobiła mi usg jamy brzusznej, śledziona powiększona o 2 cm, już dzienne nie wieczorne gorączki, osłabienie organizmu, mam mieć też wycinane migdałki i podobno mam lekką niedoczynność tarczycy, ale te choroby, nie powodują takich objawów.

Pozdrawiam i przeszkadzam za zaśmiecanie forum ;p