Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Dusznawo mi

Autor: Janek • 21.05.2011 10:17 • 41 odpowiedzi

Janek

28.05.2011 07:17

Odpowiedz

Kochani , może napisze to co dzieje się ze mną po 10 wlewie,temperatura taka sobie już 4 dzień 37,4-37 ale gardło wczoraj bolało niesamowicie dziś już nie czuję , uszy bolą dwa dni nakrapiam kroplami tak jakby przechodziło trochę,zęby mnie bolą mam wrażenie że bolą mnie całe szczęki, no i kości chyba coś przeciw bólowego muszę łyknąć ( o lekarzu muszę zapomnieć bo dyżur w ośrodku ma ten o którym nie chcę słyszeć),proszę powiedzieć czy to normalne takie objawy "kochanego" ABVD ? czy ze mną coś nie tak,pozdrawiam

Kaśku

28.05.2011 07:49

Odpowiedz
,proszę powiedzieć czy to normalne takie objawy "kochanego" ABVD ? czy ze mną coś nie tak,pozdrawiam

Hejka,

Jak spojrzysz na pełną listę objawów po ABVD to niestety jest ona caaaałkiem długa i niejeden z Twoich objawów się na niej znajduje. Oto link:

http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_pelnalista

Zdrówka życzę,
Kasia

Nessa

28.05.2011 11:11

Odpowiedz

O 09:17, dnia 2011-05-28 Janek napisał(-a):

Kochani , może napisze to co dzieje się ze mną po 10 wlewie,temperatura taka sobie już 4 dzień 37,4-37 ale gardło wczoraj bolało niesamowicie dziś już nie czuję , uszy bolą dwa dni nakrapiam kroplami tak jakby przechodziło trochę,zęby mnie bolą mam wrażenie że bolą mnie całe szczęki, no i kości chyba coś przeciw bólowego muszę łyknąć ( o lekarzu muszę zapomnieć bo dyżur w ośrodku ma ten o którym nie chcę słyszeć),proszę powiedzieć czy to normalne takie objawy "kochanego" ABVD ? czy ze mną coś nie tak,pozdrawiam

Hej Janku. Ja po którymś z wlewów miałam coś takiego dziwnego jak Ty. Ból uszu, zębów, gardła. Nie było żadnych objawów dla lekarza w jamie ustnej. Dostałam przeciwgrzybiczo fluconazole i przeszło. U mnie znośnie. Lekkie mdlości po sniadanku, oby przeszły. Dostałam wczoraj to Aloxi. Przez większą część wlewu spokój, pod koniec mdłości. Ważne, że już po i tylko 2 w perspektywie. Chociaż te dwa to jak niekończąca się historia...Pozdrawiam ciepło

Janek

29.05.2011 07:18

Odpowiedz

Kochani, powiedzcie jak długo trwa stan podgorączkowy po wlewie , u mnie już piąty dzień temperatura waha się między 37-37,4 to mnie niepokoi, mam też od 3 dni silne bóle kości i stawów

Janek

02.06.2011 06:14

Odpowiedz
Kochani,nie odzywałem się bo nie mogłem wstać z łóżka po 10 wlewie przeżywam horror,dostałem tak silnych bóli brzucha ,zaparcia, że nie pomagały żadne środki przeciw bólowe, dziś jakby lepiej ale na tramalu i APPPie jestem choć tak jeszcze pobolewa a we wtorek mam mieć następny wlew ,nie wierze że się coś odbudowało, na pewno przełożą, poradźcie co to może być, lekarz pierwszego kontaktu dał środki żeby zlikwidować zaparcia no to pomału znika ale ból został,pozdrawiam

Nessa

02.06.2011 08:49

Odpowiedz

O 08:14, dnia 2011-06-02 Janek napisał(-a):

Kochani,nie odzywałem się bo nie mogłem wstać z łóżka po 10 wlewie przeżywam horror,dostałem tak silnych bóli brzucha ,zaparcia, że nie pomagały żadne środki przeciw bólowe, dziś jakby lepiej ale na tramalu i APPPie jestem choć tak jeszcze pobolewa a we wtorek mam mieć następny wlew ,nie wierze że się coś odbudowało, na pewno przełożą, poradźcie co to może być, lekarz pierwszego kontaktu dał środki żeby zlikwidować zaparcia no to pomału znika ale ból został,pozdrawiam

Może podratuj się siemieniem lnianym. Powinno ochronić trochę śluzówkę.

Syll8181

02.06.2011 19:06

Odpowiedz
Co do zaparć to tez tak miałam i to prawie po każdym wlewie. Bolało tak, że płakałam, stękałam i nie wychodziłam z kibelka prze pół godziny...Pogadaj z lekarzem mi dawali jakiś dziwny preparat do picia, trochę pomagało no i sama starałam się jeść wszystko co zawierało błonnik

Pozdrawiam

Janek

05.06.2011 08:07

Odpowiedz

Kochani , to znowu ja, mam pytanie czy to normalne aby po wlewie (10) cały czas tj. 12 dni utrzymywał się stan podgorączkowy tak między 37 a 37,4 we wtorek mam mieć następny wlew i nie wiem co mnie w takiej sytuacji czeka,pozdrawiam

CzarnaMamba

05.06.2011 09:25

Odpowiedz

Cześć Janek z tego co ja wiem to wlew nie podaje się z gorączką ani z infekcją ! (to dziwne że masz stan podgorączkowy bo przez 15 wlewów nigdy nie miałam gorączki)Pozdrawiam i życzę zdrówka :))

Janek

05.06.2011 10:12

Odpowiedz

Po przeanalizowaniu moich notatek z grudnia 2010,wychodzi że 1 wlew miałem robiony przy temperaturze powyżej 37 stopni,było to 30.12.2010 o godz 9 rano przed wyjściem do szpitala o godz.6 rano miałem 37,6, nikt mnie się nawet nie zapytał jak się czuje , pobrali krew i zrobili wlew i do domu,pozdrawiam

Janek

11.06.2011 06:14

Odpowiedz

Kochani ,poradźcie co robić aby wrócić do sił,po 11 wlewie(wtorek) dostałem 40,2 gorączkę,po okładach proszkach jakoś zleciała ale przez 3 dni utrzymywał się stan podgorączkowy do 37,5 wczoraj już przez dzień było poniżej 37 ale wieczorem skoczyło na 37,5,w dodatku jestem słaby jem tak by jeść bez smaku nawet pic mi się nie chce,może macie jakie sposoby aby nabrać apetytu i trochę się wzmocnić,pozdrawiam

CzarnaMamba

11.06.2011 10:43

Odpowiedz

Cześć ! Dostałeś wlew pomimo gorączki?? U nas nie podawają chemii jeśli gorączka przekracza 37 ...Czy zgłaszałeś swojemu lekarzowi prowadzącemu że masz takie gorączki po wlewie? Może masz jakiś stan zapalny..Można wiedzieć jakim systemem jesteś leczony?Abvd czy inny?..żeby pobudzić apetyt (np:aktywnością fizyczną -spacer,gimnastyka -10minut) lub lekami-Peritol,Citropepsin)możesz pić herbatę miętową,sok z ananasa lub ananasy ...na wzmocnienie organizmu polecam koktajle mleczne lub owocowe np z truskawek,bananów..u Mnie w szpitalu na wzmocnienie organizmu polecali (olej z wątroby rekina)brać codziennie po 3 tabl przed jedzeniem...No i Pij dużo wody mineralnej niegazowanej...Pozdrawiam i życzę dużo sił i zdrowia:)))

Nessa

11.06.2011 18:49

Odpowiedz

Janek z jedzeniem i piciem u mnie to samo. Mam wstręt do każdego napoju, Nie umiem tego zwalczyć mimo, że wiem że tak trzeba. Jedzenie też smakuje jak wiórki. Mi wchodzą ze smakiem danonki i mocno posolony ser biały ze śmietaną.

Asowa

11.06.2011 20:54

Odpowiedz

O 20:49, dnia 2011-06-11 Nessa napisał(-a):

Janek z jedzeniem i piciem u mnie to samo. Mam wstręt do każdego napoju, Nie umiem tego zwalczyć mimo, że wiem że tak trzeba. Jedzenie też smakuje jak wiórki. Mi wchodzą ze smakiem danonki i mocno posolony ser biały ze śmietaną.

Ja ratowałam się Nutridrinkami...

W smaku ohyda, i tak po nich wymiotowałam ale przechodziły przez gardło...

Janek

12.06.2011 13:51

Odpowiedz

Nessa,mi też wchodzi biały ser na ostro ale w małych ilościach, pieczywo mi odrzuciło, nie mogę zrozumieć tej temperatury przez dzień poniżej 37 tak granice 36,8,9 a przychodzi wieczór skacze na 37,5 by rano spaść np. na 37, ktoś proponował bym powiedział lek. prowadzącemu powiedziała jak będą wyniki krwi to mi powie wyniki były za 2 godz. pani już się ze mną nie spotkała, tylko skierowali do miejsca zamieszkania wypisała naupogeum bo krew była słaba a na drugi dzień dostałem chemię, po której nie mogę przyjść do siebie, jestem słaby bolą plecy,brak apetytu, czy może kto miał takie stany podgorączkowe proszę niech się odezwie, pozdrawiam

CzarnaMamba

13.06.2011 08:57

Odpowiedz

Cześć.. po zastrzyku Neupogen- też mogą wystąpić gorączki..Ja się dowiedziałam dziś od mojej(pielęgniarki z oddziału) że mogą wystąpić gorączki po każdym wlewie i że to jest normalne ale i tak trzeba zgłaszać to lekarzowi prowadzącemu..Pozdrawiam!

Gizmo

13.06.2011 15:02

Odpowiedz

ja miałam takie gorączki po każdym wlewie, trzepało mnie strasznie. Wszystko minęło po zakończeniu chemioterapii:) Powodzenia życzę:)

Janek

14.06.2011 09:21

Odpowiedz

Kochani,to dramat już nie mogę jeść ,pić , a jestem tak słaby że wszystko leci z rąk, w dodatku te zapacia nie mogę się wypróżnić już 3 dzień byłem u lekarza ale nic nie pomaga w dodatku ten dziwny ból brzucha, w przełyku to mam tak jakby mi tam resztki jedzenia stały,poradźcie co,bo jestem wykończony, pozdrawiam

laLoona

11.04.2012 14:51

Odpowiedz

O 11:21, dnia 2011-06-14 Janek napisał(-a):

Kochani,to dramat już nie mogę jeść ,pić , a jestem tak słaby że wszystko leci z rąk, w dodatku te zapacia nie mogę się wypróżnić już 3 dzień byłem u lekarza ale nic nie pomaga w dodatku ten dziwny ból brzucha, w przełyku to mam tak jakby mi tam resztki jedzenia stały,poradźcie co,bo jestem wykończony, pozdrawiam

Ja też to przerabiałam..zaparcia z biegunką (sic!), bóle...Oszczędzaj się ile wlezie. Odpuść pracę, jak się da to prace domowe też.

laLoona

11.04.2012 14:54

Odpowiedz

Słuchajcie, pytanie ode mnie - mam remisję, jestem po leczeniu, czuję się dobrze, ale znów wróciły duszności...jak sprzed leczenia (chemia mi je usunęła). Wiem, że właściwie po pół roku leżenia moja kondycja równa się - 12, ale czasem mam problemy z głębokim oddychaniem nawet stojąc, czy siedząc. Powinnam zacząć się niepokoić?