Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

Mozobil, G-CSF

Autor: aga71 • 13.05.2011 14:23 • 4 odpowiedzi

aga71

13.05.2011 14:23

Odpowiedz

Witajcie, niestety nie udało mi się zmobilizować komórek do autoprzeszczepu. Siedzę sobie i czytam, czy są jakieś cuda medycyny, które pomogą mi za drugim razem zebrać komórki? Dotarłam do informacji nt Mozobilu skojarzonego z G-CSF, którego substancja czynną jest plerixafor. Z informacji przeczytanych wynika, że zwiększa on szansę na produkcję komórek w pniu, czy jak tam to zwał. Pytanie- czy ktokolwiek z Was ma doświadczenie z tym czynnikiem lub może macie jakąś wiedzę na jego temat. Czy jest on stosowany przy HL z równie dobrym skutkiem co przy NHL. Zaczynam powoli wariować, choć lekarze uspokajają mnie, że jeśli nie uda się separacja za 2 razem, to i tak jest jeszcze szansa na to, aby było dobrze.

Binka

13.05.2011 15:22

Odpowiedz

O 16:23, dnia 2011-05-13 Aga71 napisał(-a):

Zaczynam powoli wariować, choć lekarze uspokajają mnie, że jeśli nie uda się separacja za 2 razem, to i tak jest jeszcze szansa na to, aby było dobrze.

Spokojnie, chociaż wiem że w tej sytuacji trudno o spokój. Głowa do góry. Pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Szansa jest zawsze, nie wolno się poddawać! Trzeba wierzyć że będzie dobrze :)

baldi

15.05.2011 17:12

Odpowiedz
nie pozostaje nic innego jak wywolac krisspolonia do tablicy (patrz: wątek podobny)

Aga71

16.05.2011 06:31

Odpowiedz

O 19:12, dnia 2011-05-15 Baldi napisał(-a):

nie pozostaje nic innego jak wywolac krisspolonia do tablicy (patrz: wątek podobny)

aga71

08.06.2011 04:19

Odpowiedz
Może kiedyś komuś przyda się ta informacja. Jak już pisałam pierwsza próba separacji nie powiodła się. Pytałam o mozobil i odpowiadam-działa!!!!!!!
Wczoraj udało się zebrać komórki. Mozobil został podany w 4 dniu jako "wspomagacz" neupogenu. 5 dnia rankiem informacja o wystarczającej ilości cd34 i afereza zakończona po 3,5 godzinach sukcesem. Dziękuję wszystkim trzymaczom kciuków:-)