Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

leki po przeszczepie- pytanie

Autor: Adrianna • 08.05.2011 22:57 • 4 odpowiedzi

Adrianna

08.05.2011 22:57

Odpowiedz

Dzień dobry. Jestem tu nowa. Trafiłam tutaj, bo widzę, że wszyscy sa tu życzliwi i chętnie pomagają. Moja przyjaciółka jest 3 miesiące po przeszczepie allogenicznym. Na szczęście przyjął się świetnie i nawet nie ma Grafta a to podobno bardzo rzadkie. Martwię sie o nią jednak, bo mówi mi że już nie bierze żadnych leków. Powiedzcie mi, BŁAGAM, czy to możliwe żeby osoba po 3 miesiącach od przeszczepu nie brała już żadnych leków? Może ona coś zaniedbuje... Jak było u Was? Bardzo Was proszę o odpowiedź, bo się naprawdę o nią martwię.

słoneczko

09.05.2011 08:32

Odpowiedz

O 00:57, dnia 2011-05-09 Adrianna napisał(-a):

Dzień dobry. Jestem tu nowa. Trafiłam tutaj, bo widzę, że wszyscy sa tu życzliwi i chętnie pomagają. Moja przyjaciółka jest 3 miesiące po przeszczepie allogenicznym. Na szczęście przyjął się świetnie i nawet nie ma Grafta a to podobno bardzo rzadkie. Martwię sie o nią jednak, bo mówi mi że już nie bierze żadnych leków. Powiedzcie mi, BŁAGAM, czy to możliwe żeby osoba po 3 miesiącach od przeszczepu nie brała już żadnych leków? Może ona coś zaniedbuje... Jak było u Was? Bardzo Was proszę o odpowiedź, bo się naprawdę o nią martwię.

witaj :) ja też jestem po autoprzeszczepie...i leki się bierze do 3 miesięcy po przeszczepie tak zapobiegawczo :) więc nic się nie martw Twoja przyjaciółka po prostu postępuje tak jak lekarz jej mówi, jeśli wyniki są w porządku to nic tylko powracać do normalnego życia :) byle nie przesadzać mnie każą się oszczędzać i uważać na siebie jeszcze przez rok po przeszczepie :)

pozdrawiam :)

baldi

09.05.2011 13:17

Odpowiedz

tak, to normalne :-)

Adrianna

09.05.2011 13:54

Odpowiedz
Dzięki za odzew. Jestem uspokojona. Ja myślałam że jak się ma przeszczep od dawcy niespokrewnionego to trzeba jakoś do końca życia brać jakieś leki immunosupresyjne czy coś. I nie bardzo chciałam kumpeli wierzyć ;-) Ona jest raczej z tych szalonych i niedbających o siebie, więc podejrzewałam ją o nieprzestrzeganie zaleceń. Życzę duuużo zdrowia :-)

Ada

madziak

09.06.2011 07:54

Odpowiedz

ja jestem po autoprzeszczepie i mam brać leki przez pół roku więc niewiem od czego to zależy.