Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

10 latek i niepokojące objawy

Autor: mmonik • 25.04.2011 18:06 • 4 odpowiedzi

mmonik

25.04.2011 18:06

Odpowiedz
Witam,
bardzo proszę o podpowiedź bo nie wiem czy powinnam się martwić. Mój 10 letni syn ma od roku powiększone węzły chłonne szyjne, a od sierpnia 2010 wyczuwalne stały się węzły pachwinowe i pod paszkami. Wyniki z krwi ogólne są w normie. Natomiast wykryta została przebyta mononukleoza i toxoplazmoza została przeleczony ale węzły nie zmniejszyły się. Dziecko na nic nie choruje zęby ma zdrowe. leczenie odbyło się we wrześniu, nie wiem czy powinnam iść z tymi węzłami znowu do lekarza, nie chce nie potrzebnie szegoś czegoś, czego nie ma

zoisyte

27.04.2011 11:06

Odpowiedz

O 20:06, dnia 2011-04-25 mmonik napisał(-a):

Witam,

bardzo proszę o podpowiedź bo nie wiem czy powinnam się martwić. Mój 10 letni syn ma od roku powiększone węzły chłonne szyjne, a od sierpnia 2010 wyczuwalne stały się węzły pachwinowe i pod paszkami. Wyniki z krwi ogólne są w normie. Natomiast wykryta została przebyta mononukleoza i toxoplazmoza została przeleczony ale węzły nie zmniejszyły się. Dziecko na nic nie choruje zęby ma zdrowe. leczenie odbyło się we wrześniu, nie wiem czy powinnam iść z tymi węzłami znowu do lekarza, nie chce nie potrzebnie szegoś czegoś, czego nie ma

Daj GG

mmonik

29.04.2011 17:41

Odpowiedz

O 13:06, dnia 2011-04-27 Zoisyte napisał(-a):

O 20:06, dnia 2011-04-25 mmonik napisał(-a):

Witam,

Daj GG

28874803 moje gg

mmonik

26.05.2011 19:52

Odpowiedz

Do tych objawów doszedł kolejny synka bolą nogi, kolana. i bardzo schudł ma 10 lat i waży 22 kilo.Już nie wiem co mam myśleć mój pediatra twierdzi że wyniki są dobre więc wszystko jest ok

Kaśku

27.05.2011 10:31

Odpowiedz

O 21:52, dnia 2011-05-26 mmonik napisał(-a):

Do tych objawów doszedł kolejny synka bolą nogi, kolana. i bardzo schudł ma 10 lat i waży 22 kilo.Już nie wiem co mam myśleć mój pediatra twierdzi że wyniki są dobre więc wszystko jest ok

Myślę że nie zaszkodziłoby iść na konsultację do jeszcze jednego lekarza albo nawet dwóch. Oczywiście nie chodzi o to żeby się upierać ze synkowi coś jest, ale lepiej dmuchać na zimne....po co później pluć sobie w twarz. Jeśli chodzi o dobre wyniki krwi to jeszcze duuuuużo za mało żeby stwierdzić że coś złego się nie dzieje. Może trzeba iść do reumatologa z kolankami, albo może testy na borelioza...to tylko takie moje luźne myśli, natomiast dobry lekarz na pewno powinien się zainteresować obecnymi objawami.

Pozdrawiam,

Kasia