Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

spuchłam

Autor: halina • 14.04.2011 21:34 • 7 odpowiedzi

halina

14.04.2011 21:34

Odpowiedz

cześć, od ponad roku zmagam się z powiększonymi węzłami, miałam robiony wycinek( wycieli niepowiekszone węzły), mam co 3 miesiące jezdzic na kontrolę do onkologa. Dzisiaj rano wstałam cała spuchnięta, dosłownie cała szyja. Nie wiem co to może być, macie jakies pomysły? Od jakiegos miesiąca garściami wychodzą mi tez włosy, dosłownie całe garście ich lecą.

Nessa

14.04.2011 21:37

Odpowiedz

O 23:34, dnia 2011-04-14 halina napisał(-a):

cześć, od ponad roku zmagam się z powiększonymi węzłami, miałam robiony wycinek( wycieli niepowiekszone węzły), mam co 3 miesiące jezdzic na kontrolę do onkologa. Dzisiaj rano wstałam cała spuchnięta, dosłownie cała szyja. Nie wiem co to może być, macie jakies pomysły? Od jakiegos miesiąca garściami wychodzą mi tez włosy, dosłownie całe garście ich lecą.

może to coś z tarczycą jest nie w porządku?

halina

14.04.2011 22:02

Odpowiedz

O 23:37, dnia 2011-04-14 Nessa napisał(-a):

O 23:34, dnia 2011-04-14 halina napisał(-a):

może to coś z tarczycą jest nie w porządku?

mam lekką niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemię ale wątpie aby to miało wpływ na wielkość węzłów chłonnych

Asowa

15.04.2011 07:28

Odpowiedz

mam lekką niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemię ale wątpie aby to miało wpływ na wielkość węzłów chłonnych

Ma wpływ i na węzły na wypadanie włosów.

Wybierz się dzisiaj do internisty, chorowałaś w dzieciństwie na świnkę?

Poproś o skierowanie na badania...

halina

15.04.2011 11:12

Odpowiedz

O 09:28, dnia 2011-04-15 Asowa napisał(-a):

Ma wpływ i na węzły na wypadanie włosów.

Wybierz się dzisiaj do internisty, chorowałaś w dzieciństwie na świnkę?

Poproś o skierowanie na badania...

Tak, świnkę zdecydowanie miałam, nawet ją pamietam. Byłam u lekarki, dostałam skierowanie na pilne usg węzłów.

mąż haliny

16.04.2011 11:01

Odpowiedz

dzisiaj w nocy żona się dusiła, przyjechała karetka i ją do szpitala, zrobili RTG klatki piersiowej i okazało się że ma jakąs ciemna masę w okolicy płuc. Czy to nie przemawia za zz?

beata79

17.04.2011 14:29

Odpowiedz

Zapewne w szpitalu przejdzie wszystkie właściwe badania i postawią diagnozę. Nie ma co "gdybać" co to jest... Najważniejsze, że trafiła w odpowiednie ręce i nikt już nie będzie bagatelizował problemu.

Asowa

17.04.2011 15:00

Odpowiedz

O 13:01, dnia 2011-04-16 mąż haliny napisał(-a):

dzisiaj w nocy żona się dusiła, przyjechała karetka i ją do szpitala, zrobili RTG klatki piersiowej i okazało się że ma jakąs ciemna masę w okolicy płuc. Czy to nie przemawia za zz?

Ciężko cokolwiek powiedzieć...

Napisz jak będzie wiadomo co to jest...