Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Beacopp a Beacopp eskalowany?

Autor: Heart • 07.04.2011 17:23 • 8 odpowiedzi

Heart

07.04.2011 17:23

Odpowiedz
Witam . Chciałabym się dowiedzieć jaka jest różniaca między Beacopp-em a Beacopp-em eskalowanym???? Czy jeden od drugiego jest mocniejszy???

Z góry dzięki za info :)

Ama

07.04.2011 18:47

Odpowiedz

O 19:23, dnia 2011-04-07 Heart napisał(-a):

Witam . Chciałabym się dowiedzieć jaka jest różniaca między Beacopp-em a Beacopp-em eskalowanym???? Czy jeden od drugiego jest mocniejszy???

Z góry dzięki za info :)

Beacopp eskalowany podaje się w trudniejszych przypadkach, ma silniejsze działanie. Jeśli nie można go podać, np. masz słabe serce czy nerki, wówczas podaje się zwykły. Nie pamiętam, ale chyba miałam eskalowany podawany pompą przez kilka ładnych godzin, podczas gdy zwykły lano normalnym wlewem.

Magdusia

07.04.2011 19:58

Odpowiedz

U mnie lano eskalowany prosto do żyłki :) Za każdym razem :)

Gosia

12.04.2011 07:14

Odpowiedz

O 21:58, dnia 2011-04-07 Magdusia napisał(-a):

i jak Wasze wyniki po nich? jak się czuliście po tym?

Heart

14.04.2011 08:29

Odpowiedz

O 09:14, dnia 2011-04-12 Gosia napisał(-a):

O 21:58, dnia 2011-04-07 Magdusia napisał(-a):

i jak Wasze wyniki po nich? jak się czuliście po tym?

Mój mąż dostał miesiąc temu Beacopp , pierwszy dzień masakra myślał , że umrze od wymiotów . Po pierwszym wlewie po 3 tyg miał Peta , zeszło mu kilka guzków ,ale wątroba w gorszym stanie .

Od wczoraj dostaje Beacopp-a eskalowanego czuje sie super wymiotów brak , tylko uczucie pełnosci w żołądku . Później pewnie też PET , ale to już napisze za jakieś 3 tyg jak będzie wynik.

Pozdrawiam wszystkich ziarniaczków .

titek7

29.10.2011 20:26

Odpowiedz

Beacopp eskalowany jest mocniejszy...mi na razie lekarz zalecil zwykly z tego wzgledu iz obawia sie ze po eskalowanymtrudniej bedzie uzbierac komorki macierzyste do przeszczepu-ot taka teoria,czy słuszna??

agnieszka1

30.10.2011 09:17

Odpowiedz

O 22:26, dnia 2011-10-29 titek7 napisał(-a):

Beacopp eskalowany jest mocniejszy...mi na razie lekarz zalecil zwykly z tego wzgledu iz obawia sie ze po eskalowanymtrudniej bedzie uzbierac komorki macierzyste do przeszczepu-ot taka teoria,czy słuszna??

Ja miałam eskalowany, nie zeszło do końca miałam jeszcze 3 IGEV i z komórkami nie było problemów, teraz leże na izolatce mam BEAM 4 dzień, 2 listopada przeszczep . Narazie jest ok nawet lepiej sie czuję niż przy becoppie więc głowa do góry.

aga71

30.10.2011 18:10

Odpowiedz

O 22:26, dnia 2011-10-29 titek7 napisał(-a):

Słuszna, po beacoppie eskalowanym trudniej zebrać komórki, aczkolwiek zależy to od ilości chemii jaką przyjęłaś. Przyjmuje się, że 3 eskalowane to bezpieczna ilość, żeby bez problemu zebrać komórki...na mnie nie działał beacopp baseline ...we wczesnej wznowie/niedolecznieniu, po 6 ABVD miesięcznej przerwie na wznowę, 4 beacopach zwykłych pozostał guz wielkości 6cm/5cm/3cm...dopiero eshapy pomogły...niestety podczas 1 próby, separacja komórek nie powiodła się i gdyby nie mozobil w trakcie drugiej próby mobilizacja nie powiodłaby się również, ponieważ podczas pierwszych badań posiadałam tylko 0,01% CD34+...czyli masakra. Udało się jednak!!!

VjDAQcXWmEMyHcN

17.11.2011 07:49

Odpowiedz

We've arivred at the end of the line and I have what I need!