Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Być może tylko panikuję, ale jestem przerażona...

Autor: anz • 02.03.2011 21:29 • 3 odpowiedzi

anz

02.03.2011 21:29

Odpowiedz
Jak już wspomniałam, być może jestem panikarą (żadne być może, jestem wielką panikarą!)...
Kilka miesięcy temu wyczułam coś jakby guzki dokładnie w miejscach zaznaczonych na najbardziej idiotycznej fotce, wybacznie, ale nie jestem w stanie się na niczym skupić (panika, panika, panika!)

http://zapodaj.net/7738cf93aa37.jpg.html

Nie zwróciłam na to zbytniej uwagi, w życiu codziennym mało mi to przeszkadzając, nawet przez myśl przeszło mi że to pewnie coś związanego z dojrzewaniem ( mam nie pełne 17 lat).

Niedawno bez konkretnej przyczyny zaczęłam odczuwać ból nóg, w zasadzie kości piszczelowych, co dziwniejsze na obu nogach naraz.

Wpisałam to w google i zaczęła się moja panika...

W poniedziałek mam wizytę u lekarza rodzinnego.

Nessa

02.03.2011 21:45

Odpowiedz

te guzki to mogą być węzły chłonne w pachwinach, które nie są kojarzone z ziarnicą ( a domyślam się, że tego się obawiasz zaglądając tutaj). Mogą się powiększać u kobiet nawet w powiązaniu z miesiączką albo infekcjami dróg moczowych. Idź do lekarza, niech Cię uspokoi i może zleci podstawowe badania. Moim zdaniem nie ma się czym martwić. A bóle nóg...hmm..może rośniesz?

Asowa

03.03.2011 08:37

Odpowiedz

O 22:45, dnia 2011-03-02 Nessa napisał(-a):

te guzki to mogą być węzły chłonne w pachwinach, które nie są kojarzone z ziarnicą ( a domyślam się, że tego się obawiasz zaglądając tutaj). Mogą się powiększać u kobiet nawet w powiązaniu z miesiączką albo infekcjami dróg moczowych. Idź do lekarza, niech Cię uspokoi i może zleci podstawowe badania. Moim zdaniem nie ma się czym martwić. A bóle nóg...hmm..może rośniesz?

O guzkach Nessa już napisała i podpisuję się pod jej słowami.

Odnośnie bólu kości piszczelowych to mogą mieć związek z rośnięciem, brakiem magnezu, potasu i żelaza w organizmie.

Nie panikuj, zrób podstawowe badania...

anz

03.03.2011 20:22

Odpowiedz

O 09:37, dnia 2011-03-03 Asowa napisał(-a):

O 22:45, dnia 2011-03-02 Nessa napisał(-a):

O guzkach Nessa już napisała i podpisuję się pod jej słowami.

Odnośnie bólu kości piszczelowych to mogą mieć związek z rośnięciem, brakiem magnezu, potasu i żelaza w organizmie.

Nie panikuj, zrób podstawowe badania...

Dzięki za odpowiedź, sorry, że zawracam Wam głowy, ale taka już moja natura.