Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Czy to możliwe ?

Autor: Janek • 25.02.2011 15:56 • 5 odpowiedzi

Janek

25.02.2011 15:56

Odpowiedz

Mam pytanie czy to możliwe aby po 2 cyklach ABVD nastąpiło całkowite cofnięcie się zz, u mnie po 23 latach spokoju nastąpiła wznowa dostałem 2 cykle ABVD po 2 dniach ustąpiły objawy tj:wysoka gorączka,zlewy nocne czuje się nieźle 2 tygodnie po ostatnim wlewie w poniedziałek jadę do kliniki obiecali mi radioterapie co o tym myślicie.

drodor

25.02.2011 16:16

Odpowiedz

O 16:56, dnia 2011-02-25 Janek napisał(-a):

Mam pytanie czy to możliwe aby po 2 cyklach ABVD nastąpiło całkowite cofnięcie się zz, u mnie po 23 latach spokoju nastąpiła wznowa dostałem 2 cykle ABVD po 2 dniach ustąpiły objawy tj:wysoka gorączka,zlewy nocne czuje się nieźle 2 tygodnie po ostatnim wlewie w poniedziałek jadę do kliniki obiecali mi radioterapie co o tym myślicie.

Czytałam kiedyś, że Włosi robią zawsze PET po 2 cyklach chemii. Ich badania wskazują na to, że jeśli po tych 2 cyklach następuje remisja, to czas bez objawów chorobowych jest znacznie dłuższy, a nawet choroba już nie powraca. Życzę zdrówka na dłuuuuuuuuugo!

syll8181

27.02.2011 07:30

Odpowiedz
Witam. Jest możliwe :)

Ja miałam Pet scan po 4 wlewach ABVD, całkowita remisja. Lekarze zdecydowali podać chemie do końca ale ostatnie 8 wlewów dostawałam jako AVD czyli bez jednego ze składników, który podobno najbardziej obciąża organizm. Po zakończeniu tomografia (koniec stycznia 2011) i póki co jest ok - nadal remisja. Ostatni wlew miałam w grudniu 2010 teraz w okolicach kwietnia kolejny Pet i mam nadzieje, że będzie ok.
Pozdrawiam

Janek

27.02.2011 11:19

Odpowiedz

syll8181 nie wyobrażasz sobie jak ta wiadomość podniosła mnie na duchu, bo nie wierzyłem ze tak może być,z tego co widzę Ty miałaś planowane 6 cykli u mnie od razu zaplanowano 2, jutro jadę do kliniki zobaczymy co dalej,jeszcze raz dziękuję,pozdrawiam i życzę dużo zdrowia !!!!

Piotr

27.02.2011 20:52

Odpowiedz
Jest to możliwe, miałem całkowitą remisję stwierdzoną w pierwszym Pecie - dwa miesiące po pierwszym wlewie.
Powodzenia!

Nessa

27.02.2011 21:09

Odpowiedz

O 21:52, dnia 2011-02-27 Piotr napisał(-a):

Jest to możliwe, miałem całkowitą remisję stwierdzoną w pierwszym Pecie - dwa miesiące po pierwszym wlewie.

Powodzenia!

fajnie, że Wam robią PETa kontrolnego w trakcie leczenia, niestety ja nie mam co na to liczyć, a fajnie byłoby wiedzieć.

Gratuluję dobrego wyniku