Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

bardzo prosiłbym o odpowiedź

Autor: korekm • 20.02.2011 22:35 • 7 odpowiedzi

korekm

20.02.2011 22:35

Odpowiedz

od pewnego czasu (tj 2/3 miesięcy) pojawiają się u mnie dziwne ataki bólu w płucach i jamie brzusznej, nigdy nie spotkałem się z taką sytuacją wcześniej, płuca często bolą tak, że nie jestem w stanie leżeć ani siedzieć, takie ataki pojawiły się już pewnie około 6 razy, często toważyszyło im wypluwanie krwii, nieznacznych ilości, ale jednak. mimo wszystko nie niepokoiłem się tym jakoś bardzo. niestety od ok 2 tygodni moje węzły chłonne(mówię głównie o szyjnych) bardzo znacznie się powiększyły, w nocy okropnie się pocę, czuję ogólne zmęczenie, a w ostatnim tygodniu straciłem na wadze prawie 10kg. podkreślam że to napewno nie jest angina bo z tą chorobą miałem już styczność w przeszłości. Do tego dochodzi również od pewnego czasu to że każdy wysiłek bardzo mnie męczy i nie mogę dojść do pełni formy i kondycji, a budząc się rano czuję się zmęczony, można wręcz powiedzieć, jakieś 30 lat starszy, a mam dopiero 20 lat. Mój problem polega na tym że nie wiem nawet jak zacząć rozmowę na ten temat z lekarzem rodzinnym, i czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy moje objawy są w jakiś sposób charakterystyczne, czy ktoś poprostu przechodził coś podobnego? Bo czytając opis choroby trochę się wystraszyłem. Jeśli ktoś będzie miał chwilkę na odpowiedź byłbym bardzo wdzięczny...

netoperkaaa

20.02.2011 22:46

Odpowiedz

Najlepiej żebyś zaczął tak jak tutaj, powiedział o tych dolegliwościach. Poprosił o zrobienie odpowiednich badań, pełna morfologia, ob, rtg klatki piersiowej, usg brzucha. generalnie cały komplet. coś jest na rzeczy i dobrze by było, żebyś jak najszybciej się tego dowiedział

baldi

21.02.2011 05:51

Odpowiedz

do lekarza i to natychmiast!

Korekm

21.02.2011 14:33

Odpowiedz

O 06:51, dnia 2011-02-21 Baldi napisał(-a):

nie bardzo się na tym znam i nie wiem o co chodzi ale zrobiłem sobie morfologię krwii i biochemię. podaję te wyniki które nie są w normie. morfologia :

neut wart bzw 1.38 1.38

lymph wart. bzw 3.52

luc wart bzw 0,39

i biochemia:

AIAT 156 U/l ^[<41]

AspAT119 U/l ^[<40]

Aga71

21.02.2011 16:29

Odpowiedz

O 15:33, dnia 2011-02-21 Korekm napisał(-a):

O 06:51, dnia 2011-02-21 Baldi napisał(-a):

nie bardzo się na tym znam i nie wiem o co chodzi ale zrobiłem sobie morfologię krwii i biochemię. podaję te wyniki które nie są w normie. morfologia :

neut wart bzw 1.38 1.38

lymph wart. bzw 3.52

luc wart bzw 0,39

i biochemia:

AIAT 156 U/l ^[<41]

AspAT119 U/l ^[<40]

hm..a jak z alkoholem u Ciebie?;-)...a tak serio, bez lekarza nie otrzymasz diagnozy tutaj...można zastanowić się też nad mononukleozą...

Korekm

21.02.2011 17:29

Odpowiedz

na mononukleoze tez robilem wyszedl ujemny a co do alkoholu to nie ostatnio nie naduzywam. mam skierowania na jeszcze inne badania zobaczymy co bedzie :)

Aga71

21.02.2011 18:20

Odpowiedz

O 18:29, dnia 2011-02-21 Korekm napisał(-a):

na mononukleoze tez robilem wyszedl ujemny a co do alkoholu to nie ostatnio nie naduzywam. mam skierowania na jeszcze inne badania zobaczymy co bedzie :)

To trzymam kciuki i pisz co i jak...

Korekm

23.02.2011 19:52

Odpowiedz

jutro bądź w piątek będę robił OB i jakieś badania krwinek nie wiem na czym to polega. węzły chłonne się już trochę zmniejszyły a przynajmniej nie odczuwam ich bólu ale za to przez przypadek bardziej do środka przez przypadek dzisiaj odkryłem jakiś mały guzek na szyji i nie wiem co to jest. prosiłem siostry żeby sprawdziły czy również coś takiego mają na szyji ale okazało się że nie. nie mam pojęcia co to jest, ale nic, trzeba zrobić badania i poczekać, tymczasem bardzo dziękuję za zainteresowanie moim problemem, fajnie wiedzieć że w tym materialistycznym świecie można liczyć na bezinteresowną pomoc od drugiej osoby, jeszcze raz dziękuję :)!