korekm
20.02.2011 22:35
od pewnego czasu (tj 2/3 miesięcy) pojawiają się u mnie dziwne ataki bólu w płucach i jamie brzusznej, nigdy nie spotkałem się z taką sytuacją wcześniej, płuca często bolą tak, że nie jestem w stanie leżeć ani siedzieć, takie ataki pojawiły się już pewnie około 6 razy, często toważyszyło im wypluwanie krwii, nieznacznych ilości, ale jednak. mimo wszystko nie niepokoiłem się tym jakoś bardzo. niestety od ok 2 tygodni moje węzły chłonne(mówię głównie o szyjnych) bardzo znacznie się powiększyły, w nocy okropnie się pocę, czuję ogólne zmęczenie, a w ostatnim tygodniu straciłem na wadze prawie 10kg. podkreślam że to napewno nie jest angina bo z tą chorobą miałem już styczność w przeszłości. Do tego dochodzi również od pewnego czasu to że każdy wysiłek bardzo mnie męczy i nie mogę dojść do pełni formy i kondycji, a budząc się rano czuję się zmęczony, można wręcz powiedzieć, jakieś 30 lat starszy, a mam dopiero 20 lat. Mój problem polega na tym że nie wiem nawet jak zacząć rozmowę na ten temat z lekarzem rodzinnym, i czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy moje objawy są w jakiś sposób charakterystyczne, czy ktoś poprostu przechodził coś podobnego? Bo czytając opis choroby trochę się wystraszyłem. Jeśli ktoś będzie miał chwilkę na odpowiedź byłbym bardzo wdzięczny...