Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wynik kolejnego USG węzłów chłonnych szyi...

Autor: volcano • 16.02.2011 13:09 • 4 odpowiedzi

volcano

16.02.2011 13:09

Odpowiedz
Witam...
Wczoraj robiłam po raz drugi USG szyi. Najważniejszym fragmentem wyniku jest zdanie pierwsze: "Za kątem żuchwy po stronie prawej ognisko silnie hypoechogenne, bez wyraźnie zaznaczonej zatoki, ale także bez unaczynienia patologicznego wielkości 11x6mm, o niejednoznacznym charakterze (w nieodległej przeszłości przebyte liczne infekcje), nie można wykluczyć patologicznie zmienionego węzła chłonnego."
Wiem, że jak węzły są hypoechogenne i jeszcze bez wyraźnie zaznaczonej zatoki, to nie jest zbyt ciekawie, ale wciąż mam nadzieję, że to jednak po tych ostatnich chorobach, nawet ospie wietrznej. Obecnie jestem chora więc liczę, że to wczorajsze badanie.... Nie wiem już co mam myśleć. Wizytę mam dopiero w przyszły wtorek i pewnie zleci biopsję. Chciałabym już wiedzieć. Nie wiem czy mam siłę do ewentualnej walki i najzwyczajniej w świecie boję się.
Wiem, że szukaliście kogoś kto ma hypoechogenne węzły i nie ma nowotworu... czy ktoś taki się odnalazł? :)
Pozdrawiam

baldi

16.02.2011 13:20

Odpowiedz

ja mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, ze opis "wezel zazuchwowy" moze rownie oznaczac "podzuchwowy". a tych nie kojarzymy z zz, wiec pewnie luzik :-)

volcano

16.02.2011 13:21

Odpowiedz

O 14:20, dnia 2011-02-16 Baldi napisał(-a):

ja mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, ze opis "wezel zazuchwowy" moze rownie oznaczac "podzuchwowy". a tych nie kojarzymy z zz, wiec pewnie luzik :-)

Kurczę Wojtuś, mam nadzieję :)

volcano

25.02.2011 20:39

Odpowiedz

Ostatnia morfologia wszystko w normie, rozmaz już nie bardzo. Limfocyty bardzo spadły, monocyty, bazocyty i eozynocyty wzrosły, ale niby to możliwe przy moich obecnych zapaleniach migdałów i po ospie. Ale dzwoniła dziś do mnie lekarka (lol!!!) :), że wystawiła mi skierowanie na PETa. No i mam nadzieję, że za jakiś czas będziemy wiedzieć więcej. Jeśli kogoś interesuje, to dam znać :) Pozdrawiam

baldi

25.02.2011 20:48

Odpowiedz

znaczy się luźno :-)