Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Spadek limfocytów

Autor: Agnieszka • 15.02.2011 18:57 • 1 odpowiedzi

Agnieszka

15.02.2011 18:57

Odpowiedz
hejka,

Mam pytanko do ludzi ktorzy przeszli leczenie eskalowanym Beacoppem, jak duze mieliscie spadki limfocytow i czy zetkneliscie sie z potwornym bolem jamy ustnej?
Ja jestem po 4 sesji, zarowno 3 jak i 4 odbyla sie bez 8 dnia z racji na duze spadki limfocytow i ryzykiem infekcji.
Nie wiem czy to tylko moj organizm tak reaguje, ale zarowno po 1 jak i 2 sesji goraczkowalam i mialam bole jamy ustnej.Leukocyty za kazdym prawie razem pzekraczaja stan ponizej 1000, wynosza okolo 300, 400
Czy ktos moglby napisac mi jak on przechodzil sesje beacopowa?

Wielki dzieki!
Aga

Aga71

15.02.2011 20:10

Odpowiedz

O 19:57, dnia 2011-02-15 Agnieszka napisał(-a):

hejka,

Mam pytanko do ludzi ktorzy przeszli leczenie eskalowanym Beacoppem, jak duze mieliscie spadki limfocytow i czy zetkneliscie sie z potwornym bolem jamy ustnej?

Ja jestem po 4 sesji, zarowno 3 jak i 4 odbyla sie bez 8 dnia z racji na duze spadki limfocytow i ryzykiem infekcji.

Nie wiem czy to tylko moj organizm tak reaguje, ale zarowno po 1 jak i 2 sesji goraczkowalam i mialam bole jamy ustnej.Leukocyty za kazdym prawie razem pzekraczaja stan ponizej 1000, wynosza okolo 300, 400

Czy ktos moglby napisac mi jak on przechodzil sesje beacopowa?

Wielki dzieki!

Aga

No witaj, co do spadków ciężko mi cokolwiek napisać- ja mam zwykły beacopp więc nie ma porównania- wyniki mam zawsze w normie- przynajmniej do tej pory. Jeśli chodzi o jamę ustna trzeba bardzo dbac a nią. jest taki środek do płukania, bardzo skuteczny, nazywa się oralsept polecam. Niestety nie jest dostępny w aptekach, ale jest parę internetowych możliwości.