foresia
26.01.2011 21:38
Jestem po usg.. oto wynik:
" Ślinianki przyuszne i podżuchwowe symetryczne, o jednorodnej echostrukturze. Tarczyca niepowiększona, jednorodna. W obrębie szyi obustronnie za m. m-o-s w okolicach podżuchwowych dość liczne owalne obszary hipoechogeniczne śr. 9-22 mm sugerujące węzly chłonne ( całą armię jak to stwierdził lekarz) W rzucie wskazywanego przez pacjętkę guzka podobne obszary (śr 12 mm i 22 mm."
W załązeniu pełno zdjęć usg, ktore przypominają mi planszę do gry "statki", bo tyle tam zaznaczeń.
Martwię się okropnie.. Może trochę za późno.. sumienie mnie gryzie, że bagatelizowałam to wcześniej.
Aha.. dodam, że boli mnie często pod pacha.. taki ucisk promieniujący na rękę.. oraz często ucisk w pachwinach.. nie mam pojęcia, czy to ma jakieś znaczenie. A co do świądu to od jakiś 4 lat mam świąd łydek.. czasem tak upiorny, że drapię się do krwi.. Alergolog i dermatolog wykluczyli alergie i choroby grzybicze. A na samym początku jak ten świąd wystąpił to jeszcze był strasznie mocny pod pachą, ale po roku przeszło. Co do samopoczucia, mogę stwierdzić, że jest gorzej niż było.. jestem osłabiona.. i co chwile wyskakuje mi opryszczka na ustach.
Proszę kochani o opinie, radę..
Pozdrawiam