Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

ABVD

Autor: anna • 25.01.2011 16:54 • 2 odpowiedzi

anna

25.01.2011 16:54

Odpowiedz

Hej leczę się na zz od maja biorę chemie ABVD jutro zaczymam 7 cykl a mam mieć 8 w listopadzie miałam robiną tomografie i niby jest lepiej ale od niedzieli swędzi mnie bardzo skóra to znaczy że coś się pogarsza???Proszę o odpowiedzi...

Kasiula88

25.01.2011 17:36

Odpowiedz

O 17:54, dnia 2011-01-25 anna napisał(-a):

Hej leczę się na zz od maja biorę chemie ABVD jutro zaczymam 7 cykl a mam mieć 8 w listopadzie miałam robiną tomografie i niby jest lepiej ale od niedzieli swędzi mnie bardzo skóra to znaczy że coś się pogarsza???Proszę o odpowiedzi...

Hej:) Spokojnie, postaraj się cierpliwie poczekać na wizyte u Twojego lekarza albo badania. Nie ma co się nakręcać na zapas. A może po prostu masz suchą skórę i stąd ten świąd? Pod koniec chemii też tak miałam i jeszcze z miesiąc po, okazało się, że chemia strasznie wpłynęła mi na skórę, bardzo ją wysuszyła. Kupiłam w aptece balsam i bardzo pomógł, problem zniknął. Z tego co wiem, z kosmetyków z AA jest nawet seria specjalnie dla osób po chemii itp, ale nie używałam ich więc niewiele mogę powiedzieć. Pozdrowionka i trzymam kciuki za Ciebie :)

baldi

25.01.2011 19:59

Odpowiedz
nie nakrecaj sie jakos specjalnie na to swedzenie, ale koniecznie porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem.

MOZE (podkreslam: moze, NIE MUSI) to oznaczac progresje choroby.