Bartek
21.01.2011 16:06
"Gruczol tarczycowy bez odchylen. W obrebie szyji po stronie lewej, w polowie długosci za tylnym brzegiem miesnia mostkowoobojczykowosutkowego nieco powiekszone wezły chlonne o charaklterze odczynowym, wiekszy o wymiarach 22.5x10,5 powiekszony wezel chlonny widoczny w sasiedztwie niezmienionej slinianki podzuchwowej."
Dodam, ze od paru lat mam problemy z zebami, juz trzy mam wyleczone kanalowo ale jakos czuje ze kazdy z tych zebow jest jakis psujacy sie i pobolewa. Czesto tez mi sie jakis kawaleczek zeba ukruszy co pewnie swiadczy o prochnicy. Dodam ze czesto odpluwam gesto wydzieline(przezroczysta lub biala) która mi od paru lat splywa z zatok.
Poczatkowo uspokoilem sie z tymi wezlami. Ostatnio problem powrócił poniewaz od paru dni swedzi mnie skora co raz to w innym miejscu. Dodam ze mam apetyt i nie chudnę. 3 dni temu zrobiłem dla swojego spokoju badania krwi - morfologia z rozmazem + ob wszystko wyszło w normie, OB-4. Często badam tez węzły nadobojczykowe i juz sam nie wiem jak powinny one wygladac. Czy duszac sobie dół nadobojczykowy nie powinienem nic kompletnie czuc? sama gładką skóre? czy mozna wyczuc delikatne wezły chlonne niepowiekszone? Bo jakies delkatne niteczki tam czuje bardzo chudziutkie okolo 1-2 mm.
Dodam tez ze co jakies czas(mniej wiecej co miesiac lub dwa) na miejscu tego powiększonego węzła chłonnego wychodzi mi jakby takie uczulenie, które najpierw jest czerwone a potem robi się brązowe i po paru dniach znika. Nie wiem czy ma to jakiś zwiśzek z węzłem chłonnym. Tutaj wrzucam link do zdjęcia:
http://dooktor.pl/image_atta/post/4702E71y87VzG9CtE2HVXeWtdgzJ2X5fN.jpg
Co mówicie co dalej robić? czy diagnozować się dalej? Czy odpuscic temat? Dodam ze czasami wezły te powiekszone na szyi same z siebie mnie pobolewaja. Gdy je dotykam to raczej nie bola. Z góry przepraszam za jakiekolwiek błedy czy gafy i taki chaotyczny styl pisania, ale nie wiem co jest wazne a co nie:-)