Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Guz na klatce piersiowej, śródpiersiu - charakterystyka

Autor: Newbie • 01.01.2011 16:51 • 1 odpowiedzi

Newbie

01.01.2011 16:51

Odpowiedz
Witam

Pytanie dla niektórych pewnie wyda się trochę dziwne, ale mimo wszystko uznałem, że zapytam, mianowicie:

Jakiej struktury jest ten "sławetny" kilkucentymetrowy guz w śródpiersiu występujący u niektórych osób z ziarnicą? Czy jest podobny w dotyku do węzłów pojawiających się na szyi podczas choroby? Czy pojawia się pod kośćmi klatki piersiowej czy też tylko nad nimi?

Kaśku

04.01.2011 12:44

Odpowiedz

O 17:51, dnia 2011-01-01 Newbie napisał(-a):

Witam

Pytanie dla niektórych pewnie wyda się trochę dziwne, ale mimo wszystko uznałem, że zapytam, mianowicie:

Jakiej struktury jest ten "sławetny" kilkucentymetrowy guz w śródpiersiu występujący u niektórych osób z ziarnicą? Czy jest podobny w dotyku do węzłów pojawiających się na szyi podczas choroby? Czy pojawia się pod kośćmi klatki piersiowej czy też tylko nad nimi?

Faktycznie trochę dziwne pytanie. Przy ziarnicy guz w śródpiersiu jest niczym innym jak lepkiem pakietów z węzłów chłonnych. Sam guz nie jest namacalny, ponieważ znajduję się tam gdzie są płuca itd.....To co nieraz jest namacalne to u niektórych z guzem w śródpiersiu występują powiększone węzły nadobojczykowe...Mam nadzieję że to rozwiewa Twoje wątpliwości.

Pozdrawiam,

Kasia