Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

co radzcie?

Autor: warszawa34 • 28.12.2010 14:35 • 5 odpowiedzi

warszawa34

28.12.2010 14:35

Odpowiedz

Witam wszytskich, od roku po prawej stronie podzuchwowej wezelek-11mm-powieksza sie i pomniejsza w zalenosci od infekcji, mieciutki-na usg opis odczynowy, po lewej stronie ostanio rowniez oo chorobie wyczulam na szyi wezel-na usg 14mm i obok-tego nie wyczylam 6mm, tez odczynowy-to opis z usg.Wyniki krwi wraz z rozmazem w normie, usg brzuch rowniez ok,ldh-tez.Po lewej stronie nad obojczykiem wyczuwam mieciutka i malutka kuelczke-na usg nie ma zadnych powiekszonych wezlow nadobojczkowych.Odwiedzilam dwoch niezaleznych hematologow,pomacali obejrzeli badania i obaj zgodnie twierdza ze wsjo jest ok.Najbardsziej mnie martwi ta kuleczka nad obojczykiem po lewej stronie-moze nawet sa dwie..mam drazyc temat jeszcze czy odpusic?przepraszam, ze zawracam glowe byc moze tak blacha sprawa...

nessa

28.12.2010 15:34

Odpowiedz

O 15:35, dnia 2010-12-28 warszawa34 napisał(-a):

Witam wszytskich, od roku po prawej stronie podzuchwowej wezelek-11mm-powieksza sie i pomniejsza w zalenosci od infekcji, mieciutki-na usg opis odczynowy, po lewej stronie ostanio rowniez oo chorobie wyczulam na szyi wezel-na usg 14mm i obok-tego nie wyczylam 6mm, tez odczynowy-to opis z usg.Wyniki krwi wraz z rozmazem w normie, usg brzuch rowniez ok,ldh-tez.Po lewej stronie nad obojczykiem wyczuwam mieciutka i malutka kuelczke-na usg nie ma zadnych powiekszonych wezlow nadobojczkowych.Odwiedzilam dwoch niezaleznych hematologow,pomacali obejrzeli badania i obaj zgodnie twierdza ze wsjo jest ok.Najbardsziej mnie martwi ta kuleczka nad obojczykiem po lewej stronie-moze nawet sa dwie..mam drazyc temat jeszcze czy odpusic?przepraszam, ze zawracam glowe byc moze tak blacha sprawa...

jak odczynowe i po infekcjach to nie martw się, i nie macaj się tak obsesyjnie, daj im szanse na zmniejszenie

warszawa34

28.12.2010 19:54

Odpowiedz

O 16:34, dnia 2010-12-28 nessa napisał(-a):

O 15:35, dnia 2010-12-28 warszawa34 napisał(-a):

jak odczynowe i po infekcjach to nie martw się, i nie macaj się tak obsesyjnie, daj im szanse na zmniejszenie ale czy te wezelki nad obojczykiem sa wyczuwalne po przeziebieniu...?w necie jest napisane,źe raczej nie powinny byc.Obgdaj hematolodzy zgodnie twierdzili,że nie ma powodu do żadnego niepokoju,sa malutkie,jak ziarno prosa jak to jeden z nich określil i mega mieciutkie i przesuwalne.Ja niestety wkrecam sobie róźne rzeczy,nie wspominajac o macaniu ich.robic coś wiecej czy odpuscić?

warszawa34

28.12.2010 20:01

Odpowiedz
ale czy te wezelki nad obojczykiem sa wyczuwalne po przeziebieniu...?w necie jest napisane,źe raczej nie powinny byc.Obdaj hematolodzy zgodnie twierdzili,że nie ma powodu do żadnego niepokoju,sa malutkie,jak ziarno prosa jak to jeden z nich określil i mega mieciutkie i przesuwalne.Ja niestety wkrecam sobie róźne rzeczy,nie wspominajac o macaniu ich.robic coś wiecej czy odpuscić?

+0

nessa

28.12.2010 22:45

Odpowiedz

no jak tych nadobojczykowych nie ma w usg to nie ma co szukać.

warszawa34

29.12.2010 10:08

Odpowiedz

O 23:45, dnia 2010-12-28 Nessa napisał(-a):

no jak tych nadobojczykowych nie ma w usg to nie ma co szukać.

nessa napislam ci maila na o2..jakbys miala chwilke..