Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Witamina B17

Autor: karlos • 08.12.2010 12:43 • 16 odpowiedzi

karlos

08.12.2010 12:43

Odpowiedz

Ostatnio podczas korespondencji z koleżanką leczącą się na HL zapytała mnie o kwestie wspomagania antynowotworowego pod postacią wit. B17 (amigdalina,letril), zawartej w jądrach pestek, nasionach - głównie pestki moreli. Posiadacie jakieś informacje w/w temacie ?

baldi

08.12.2010 13:56

Odpowiedz
a to nie jest to coś, co ma w sobie cyjanek i moze doprowadzic do smierci?

Kasiar

08.12.2010 14:58

Odpowiedz
Nie wiem jak zachowuje się B17 co do HL, ja nie myślałam nigdy o tej terapii sama chorując, ale szukałam informacji dla koleżanki, która ma guza litego. PONOĆ efekty są. Trochę informacji znajdziesz na amgidalina.com, strona pisana przez Polkę i jej ojca, lekarza, który zachorował na raka.
W październiku miał być w Centrum Onkologii "ojciec" tej terapii, ale w ostatniej chwili niestety odwołali spotkanie :(
Poza tym znam kilka osób, głównie z/po raku piersi, które dostarczają sobie amigdaliny, ściągają z zagranicy jakieś specjalne migdały czy coś, nie wiem dokładnie co to.

baldi

22.02.2011 10:54

Odpowiedz

O 13:43, dnia 2010-12-08 Karlos napisał(-a):

Posiadacie jakieś informacje w/w temacie ?

http://wyborcza.pl/1,75968,9141781,To_NIE_jest_lekarstwo_na_raka.html

wczoraj Wyborcza się z tego nabijała :)

krisspolonia

24.02.2011 14:17

Odpowiedz

O 11:54, dnia 2011-02-22 Baldi napisał(-a):

O 13:43, dnia 2010-12-08 Karlos napisał(-a):

Posiadacie jakieś informacje w/w temacie ?

http://wyborcza.pl/1,75968,9141781,To_NIE_jest_lekarstwo_na_raka.html

wczoraj Wyborcza się z tego nabijała :)

Jeden i drugi artykół to przykład całkowitego braku zrozumienia argumentów stron.

A ja wiele owoców z b-17 i pestek polubiłem niedawno i dalej będę je jadł jak mi przyjdzie ochota...

radek

06.05.2011 17:50

Odpowiedz
ma już kotś jakieś wyniki po jedzeniu jader pestek?

sam duzo o tym czytałem, na alegro jest dużo tych pestek, wiec ludzie ogólnie muszą to kupować.

beata79

06.05.2011 19:52

Odpowiedz

W Czeskich aptekach można kupić witaminę b17 w kapsułkach. Nie wiem jednak czy są udowodnione efekty takiej terapii. Sama mam w domu kilka opakowań ale jakoś nie mogę się zebrać żeby je regularnie zażywać.

radek

08.05.2011 11:46

Odpowiedz
to już jakaś informacja że można kupić w Czechach w aptece, w jakiej cenie? potrzebna jest recepta?
Ja na allegro znalazłem tabletki z Meksyku w cenie 105zł ( 100tabl-100mg )- producent CytoPharma de Mexico S.A.

beata79

09.05.2011 19:40

Odpowiedz

O 13:46, dnia 2011-05-08 Radek napisał(-a):

to już jakaś informacja że można kupić w Czechach w aptece, w jakiej cenie? potrzebna jest recepta?

Ja na allegro znalazłem tabletki z Meksyku w cenie 105zł ( 100tabl-100mg )- producent CytoPharma de Mexico S.A.

W czeskich aptekach można kupić B17 bez recepty. Opakowanie 60 szt kosztuje 300KC tj około 50ZŁ. Dawkowanie 2 x dziennie po 2 tabletki przez okres 1-3 miesiąca. 1 tabletka = 400 mg. Tabletki sprzedawane są pod nazwą : B17 APRICARC

123

19.12.2011 08:12

Odpowiedz

O 21:40, dnia 2011-05-09 Beata79 napisał(-a):

O 13:46, dnia 2011-05-08 Radek napisał(-a):

W czeskich aptekach można kupić B17 bez recepty. Opakowanie 60 szt kosztuje 300KC tj około 50ZŁ. Dawkowanie 2 x dziennie po 2 tabletki przez okres 1-3 miesiąca. 1 tabletka = 400 mg. Tabletki sprzedawane są pod nazwą : B17 APRICARC

W Czechach opakowanie 150 sztuk kosztuje 680KCs, w tym roku biorę juz drugi raz.

artur

15.06.2014 05:50

Odpowiedz

Mozna też kupić i jeść pestki gorzkie z moreli regularnie 2szt dziennie.hurtownia która jest dystrybutorem dla aptek nazywa się medicapharma.wejdz na stronę i maja i b17 apricarc nie trzeba z Czech zamawiać.

Truskawa

15.06.2014 11:24

Odpowiedz
Co Wam z tą witaminą b17...
Po pierwsze przyjmowanie b17 jest niebezpieczne, "może doprowadzić do zatrucia cyjanowodorem"ehttp://www.poradnikzdrowie.pl/zdrow... , a po drugie "Dotychczasowe badania kliniczne na chorych z zaawansowaną nieuleczalną chorobą nowotworową nie wykazały pozytywnych skutków działania tego preparatu."
http://vitalia.pl/artykul395_Natura...

Truskawa

15.06.2014 11:41

Odpowiedz
W ogle to uwaga na znachorów i "cudowne" terapie. Ostatnio nawet było głośno o pewnej sprawie, gdzie znachor przyczynił się do śmierci dziecka... Tamte linki nie działają, zacytowałam część artykułów, a coś innego podrzucę :
http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/uzdrowiciele-czy-zabojcy
"Zawsze znajdą się jednak osoby, które uwierzą w magiczną moc vilcacory, amigdaliny czy innego specyfiku. Zwłaszcza jeśli zostaną namówione do jego zakupu w szpitalu onkologicznym. Doskonale zdają sobie z tego sprawę naciągacze i oszuści, którzy wtapiają się w tłum pacjentów czekających przed gabinetem lekarza. Są bardzo rozmowni, chętnie opowiadają o zwycięskiej walce z chorobą, po czym proponują sprzedaż środka, dzięki któremu rzekomo udało im się z niej wyzwolić."

ula

25.08.2015 07:58

Odpowiedz

O 13:24, dnia 2014-06-15 Truskawa napisał(-a):

Co Wam z tą witaminą b17...

Po pierwsze przyjmowanie b17 jest niebezpieczne, "może doprowadzić do zatrucia cyjanowodorem"ehttp://www.poradnikzdrowie.pl/zdrow... , a po drugie "Dotychczasowe badania kliniczne na chorych z zaawansowaną nieuleczalną chorobą nowotworową nie wykazały pozytywnych skutków działania tego preparatu."

http://vitalia.pl/artykul395_Natura...

Bzdura ! Cały świat wie ,że B 17 leczy raka.Gorzkie pestki moreli bądź w tabl.np.letril lub apricard do nabycia na allegro i w sklepach ze zdr.zywnoscią .Swiatowa Organizacja Zdrowia - Farmacja jak i Medycyna Akademicka - nie ma interesu udawadniac ze B17 leczy raka ! Ludzie Myslenie ma kolosalną przyszłość. Co byłoby gdyby się okazało ,że raka leczy natura -zwykła pesteczka której nie można opatentować. Co z chemioterapia ,naświetlaniem i ogromnymi zarobkami ??My mamy się naswietlac czytaj -palic (!!!) ,truć czyli korzystać z chemioterapii żeby szybciej umrzec ale zanim umrzemy trzeba na nas zarobić i to jak najwięcej ! logiczne ??

ula

25.08.2015 08:04

Odpowiedz

O 13:41, dnia 2014-06-15 Truskawa napisał(-a):

W ogle to uwaga na znachorów i "cudowne" terapie. Ostatnio nawet było głośno o pewnej sprawie, gdzie znachor przyczynił się do śmierci dziecka... Tamte linki nie działają, zacytowałam część artykułów, a coś innego podrzucę :

"Zawsze znajdą się jednak osoby, które uwierzą w magiczną moc vilcacory, amigdaliny czy innego specyfiku. Zwłaszcza jeśli zostaną namówione do jego zakupu w szpitalu onkologicznym. Doskonale zdają sobie z tego sprawę naciągacze i oszuści, którzy wtapiają się w tłum pacjentów czekających przed gabinetem lekarza. Są bardzo rozmowni, chętnie opowiadają o zwycięskiej walce z chorobą, po czym proponują sprzedaż środka, dzięki któremu rzekomo udało im się z niej wyzwolić."

Jem od lat pestki moreli które miały rzekomo truć kwasem pruskim - cyjankiem .Pestki są tanie .Poza tym cyjanek uwalnia się tylko w zetknieciu z chorą -anormalna czytaj rakową kom.Na zdrową kom.nie działa w ogole .Jem od 5 lat 35 pestek i zeyje -jestem okazem zdrowia .Mialam raka złośliwego - nie skorzystałam z chemii ani naswiatlania mimo nachalnym namowom lekarzy ,Powiedzialam nie .Wybralaam zycie ! I zyje .

Marcysia

25.08.2015 18:04

Odpowiedz

O 10:04, dnia 2015-08-25 ula napisał(-a):

zartujesz chyba? Co to za rak? 35 pestek dziennie? Ja jem dwie 😀> O 13:41, dnia 2014-06-15 Truskawa napisał(-a):

Jem od lat pestki moreli które miały rzekomo truć kwasem pruskim - cyjankiem .Pestki są tanie .Poza tym cyjanek uwalnia się tylko w zetknieciu z chorą -anormalna czytaj rakową kom.Na zdrową kom.nie działa w ogole .Jem od 5 lat 35 pestek i zeyje -jestem okazem zdrowia .Mialam raka złośliwego - nie skorzystałam z chemii ani naswiatlania mimo nachalnym namowom lekarzy ,Powiedzialam nie .Wybralaam zycie ! I zyje .

kasiula

13.11.2015 19:08

Odpowiedz

Witam:)U mojej mamy wykryto raka piersi.Chcialam sie zaptac gdzie moge kupic ta amigdaline bo slyzalam ze najlepsza jest ta z apteki z Czech????//