Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy to moze być nowotwór

Autor: ewka1 • 07.12.2010 14:58 • 3 odpowiedzi

ewka1

07.12.2010 14:58

Odpowiedz

Witam. mój synek 5 lat od pół roku ma powiększone węzły. Robiliśmy usg: Opis następujący: węzły podżuchwowe do 14mm. Drobne węzły szyjne i karkowe do 10mm. Kilka bardzo drobnych węzłów krezkowych d0 6mm. Wszystkie węzły są linijne, z prawidłową budową. Z zachowaną zatoką tłuszczową. Tworów patologicznych nie stwierdza się. Synek często chorował od marca do końca lipca. Anginy, ospa i zapalenie płuc. Czy taki opis usg jest niepokojący. Synek ma próchnicę na ząbkach. Pani Onkolog stwierdza, że wszystko jest w porządku. Synek leczy się na przewlekłe zapalenie zatok. Dziękuję

monika26x

07.12.2010 15:48

Odpowiedz

Witam, wynik usg jest w normie, wszystko jest ok. Twój synek na 100% jest zdrowy. Nie masz czym się martwić. Pozdrawiam.

ewka1

07.12.2010 17:50

Odpowiedz

Bardzo dziekuję. Wszyscy mi mówią, że nie ma się czym martwić ale jak czyta się w internecie to idzie oszalec od zmysłów. Pozdrawiam Panią i jeszcze raz dziękuję.

baldi

07.12.2010 19:29

Odpowiedz

O 18:50, dnia 2010-12-07 Ewka1 napisał(-a):

Wszyscy mi mówią, że nie ma się czym martwić ale jak czyta się w internecie to idzie oszalec od zmysłów.

to znaczy, ale co sie czyta? tutaj na przynajmniej setce podstron jest napisane, ze wezlow podzuchwowych nie kojarzy sie z ziarnica. tym bardziej z zatoka tluszczowa i o prawidlowej budowie..