Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

ziarnica w mózgu - do kogo?

Autor: Łukasz • 01.11.2010 22:15 • 3 odpowiedzi

Łukasz

01.11.2010 22:15

Odpowiedz
Witam,
Tata jest po operacji mózgu, gdzie wycięto ponoć bez problemowo guza, który z wszystkich wskazań (TK, krew, RTG, USG itp.) miał być oponiakiem. Jednak kilka dni temu przyszły wyniki badań histopatologicznych w których stwierdzono Ziarnicę (Hodgkin lymphoma, NS 1 type), teraz badanie potwierdzane jest w Gliwicach. Generalnie ponoć jest to bardzo nietypowa sytuacja. Bardzo was proszę o informację przede wszystkim do jakiego konkretnie lekarza powinienem się udawać - najlepiej pełne namiary, a przynajmniej jakieś nazwisko, kogoś kto leczenie takie mógłby najlepiej poprowadzić (dobrze jak by była to Warszawa). Proszę też was o informację czego teraz mogę się spodziewać, co powinienem przede wszystkim dopilnować, jakie powinny być wykonywane jeszcze badania, jakie leczenie itp.
Bardzo serdecznie z góry dziękuję za wszelkie informacje
__
Pozdrawiam
Łukasz J.
GG:506188
luk_jasiu@poczta.onet.pl

Łukasz

03.11.2010 15:34

Odpowiedz

Naprawdę nikt nie może mi pomóc :( ?

__

Pozdrawiam

Łukasz J.

GG:506188

luk_jasiu@poczta.onet.pl

karlos

03.11.2010 19:46

Odpowiedz
Lokalizacja guza wyglada rzeczywiście nietypowo. Ja nigdy nie spotkałem się z taką sytuacją. Jeśli Wa-wa to jedź na Roentgena do CO. Sprawa jest niewatpliwie hematologiczna, lecz z racji lokalizacji i dobry neurolog zabierze/powinien zabrać tu głos. Prosimy o info na forum.
Karol

Łukasz

04.11.2010 09:26

Odpowiedz
W Warszawie umówiłem tatę na pierwszą wizytę na 22.11, ale nie wiem jakiego tempa to będzie nabierać :(, no i czy mam jakieś szanse na wybór konkretnego lekarza, no i którego byście szczególnie polecali w tym zakresie. W CO w Gliwicach udało mi się trochę wcześniej, no i tam będę miał już do pierwszej wizyty ponownie zrobione badania histopatologiczne.
Lokalizacyjnie Warszawa zdecydowanie bardziej by mi odpowiadała, ale przede wszystkim zależy mi na jak najlepszym leczeniu.
__
Łukasz J.