Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Czy to ziarnica

Autor: ziom885 • 18.10.2010 13:46 • 4 odpowiedzi

ziom885

18.10.2010 13:46

Odpowiedz
Witam

Mam 19 lat

Od ok 2 miesiecy mam powiekszone podrzuchwowe węzły chłonne ok 1 - 1,5 cm.

Najpierw Prawy, lewy odrobine ale przeziębiłem sie ostatnio, zapalenie gardła i powiekszył sie tez lewy.

Ostatnio mialem robione:

2 razy badanie krwi w tym OB, wyniki wyszły dobre.
USG brzucha tam wszystko ok
USG Pierski i pach wszystko ok
Prześwietlenie klatki tez wszystk ok

Lekarz powiedział ze USG tych węzłów nie jest potrzebne bo to musi byc jakis stan zapalny.

Mam popsutego 1 zęba z nerwem na wierzchu po lewej stronie i pozostałości po 2 mleczakach w dziąsłach bo mi nie wyrosły.

Czy są to obiawy ziarnicy, ostatnio ciagle czytam o tym i wkładam sobie do głowy ze to Ziarnica.

Pozdrawaim i prosze o szybką odpowiedź

silvana87

18.10.2010 14:27

Odpowiedz
Cześć.
Na razie nie ma co panikować bo węzły powiększają się z wielu przyczyn. Wspominasz o problemie z zębami i przeziębieniach a w takich stanach zapalnych powiększenie węzłów jest normalne. Skoro po USG lekarz stwierdził, że nic się nie dzieje to na pewno tak jest. Poczekaj, aż wyleczysz stany zapalne i obserwuj te węzły a wtedy przekonasz się, że nie ma powodu do zmartwień.
Pozdrawiam

ziom885

18.10.2010 17:36

Odpowiedz

O 16:27, dnia 2010-10-18 silvana87 napisał(-a):

Cześć.

Na razie nie ma co panikować bo węzły powiększają się z wielu przyczyn. Wspominasz o problemie z zębami i przeziębieniach a w takich stanach zapalnych powiększenie węzłów jest normalne. Skoro po USG lekarz stwierdził, że nic się nie dzieje to na pewno tak jest. Poczekaj, aż wyleczysz stany zapalne i obserwuj te węzły a wtedy przekonasz się, że nie ma powodu do zmartwień.

Pozdrawiam

Nie miałem USG węzłów bo lekarz powiedział ze nie jest mi potrzebne bo to od zębów. A wyniki krwi mam dobre.

Asowa

19.10.2010 07:59

Odpowiedz

Nie miałem USG węzłów bo lekarz powiedział ze nie jest mi potrzebne bo to od zębów. A wyniki krwi mam dobre.

Zrób porządek z tym zębem i za jakiś czas dla spokoju sumienia zrób badania.

I nie panikuj, na zz nie tak łatwo zachorować;)

ziom885

26.10.2010 08:54

Odpowiedz
witam

Bylem wlasnie u laryngologa powiedzial mi ze niema sie czym martwic i ze takie wezly moge miec juz na zawsze.

Nie widzi tam nic niepokojącego

Pozdrawiam