Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

pytanie do netooperki

Autor: aneta • 23.09.2010 14:43 • 2 odpowiedzi

aneta

23.09.2010 14:43

Odpowiedz

Napisałas mi ostatnoi ze Ty miałas swietne wyniki morfologi i okazało sie ze masz ziarnice a w jaki sposob ja wykryto u Ciebie. Ja w tej chwili jestem po drugim antybiotyku i wezły chlonne na szyi zmalaly ale nadal sa i mam jeszcze w pachwinach oraz pod pacha morfologia dobra tylko leukocyty zanizone nie wiem co mam robic

Asowa

24.09.2010 07:46

Odpowiedz

O 16:43, dnia 2010-09-23 aneta napisał(-a):

Napisałas mi ostatnoi ze Ty miałas swietne wyniki morfologi i okazało sie ze masz ziarnice a w jaki sposob ja wykryto u Ciebie. Ja w tej chwili jestem po drugim antybiotyku i wezły chlonne na szyi zmalaly ale nadal sa i mam jeszcze w pachwinach oraz pod pacha morfologia dobra tylko leukocyty zanizone nie wiem co mam robic

Sorki, że się wtrącam;)

Ja też miałam morfologię dobrą a OB chyba 11.

Jedynie limfocyty miałam ponad normę.

Na szyi miałam wielki węzeł chłonny, który został wycięty i zbadany.

Dzięki temu dowiedziałam się, że mam chłoniaka nieziarniczego.

Wcześniej robiłam też USG tego węzła i radiolog już wtedy powiedziała, że jest podejrzany i trzeba go wyciąć.

A Ty robiłaś USG?

netoperkaaa

31.10.2010 21:19

Odpowiedz

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale niestety nie zauważyłam tego wpisu. Miałam limfocyty podwyższone, OB w normie. Wycięto mi po prostu węzeł prawy nadobojczykowy i diagnoza była następująca: ziarnica. Daj znać jak u Ciebie? Czy zrobiłaś sobie jeszcze jakieś badania i czy masz objawy?