Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

wartość aktywności SUV

Autor: karlos • 09.09.2010 09:59 • 2 odpowiedzi

karlos

09.09.2010 09:59

Odpowiedz
Witajcie,
proszę o informację nt min.poziomu aktywności SUV podczas badania PET w leczeniu HD. Aktualnie na płucu mam małe ognisko 10x14 mm (SUV 1,4) - aktywność określono oczywiście jako niewielki wzrost metabolizmu. Dwa lata temu - w innej pracowni, w inny mieście - podczas badania po zakończonym leczeniu ABVD, przy poziomie SUV 1,1 na tchawicy stwierdzono pełną odpowiedź metaboliczną.
Remisja jest oczywiście pojęciem umownym, gdzie zatem przebiega ta umowna granica ? Czyż nie jest to uzależnione od lokalizacji ?
Lekarz prowadzący wstępnie zakwalifikował mnie na drugie auto - bez dodatkowej chemii. Czekam na opinie, i pozd. Wszystkich.

Kaśku

09.09.2010 10:52

Odpowiedz
Witam,
Kiedyś zapytałam mojego lekarza o to i powiedział że jest to sprawa indywidualna i każdy przypadek należy rozpatrywać inaczej, jednak taką wartościa która w CO w Warszawie biorą pod uwagę jako ewentualne problemy jest kiedy SUV jest 3 lub więcej.

Pozdrawiam,
Kasia

Madziula- ino

23.02.2011 21:43

Odpowiedz
Witaj!!
ja się lecze w CO w bydgoszczy i tam jest jakas taka magiczna granica SUV 4. Ja niestety podczas mojej ostatnio zbadanej progresji miałam największe ognisko SUV 13,9 i inne o SUV 6,6 ; 4,4 ; 1,1. Teraz jestem po 1 autoprzeszepie i czekam na peta. Miałam przeszczep w trakcie progresji i w sumie nie wiem co mam o tym mysleć. Jedni twierdza że to bład, drudzy że jedyne wyjscie. Ja nie jestem lekarzem i musze zaufac moim lekarzom, choć tak naprawdę przychodzi mi to z coraz większym trudem. teraz po przeszczepie cierpie okrótnie na bóle w klatce piersiowej - tam gzdie mam zmiany. Mam okrótne bóle kostno - stawowe. Kregosłup mnie tak boli że jak dotykam go to czuje ból tak samo mam z mostkiem. Pani dr radioterapeuta stwierdziła że te zmiany moga byz po radio, lub mam osteoporoze więc mam sobie zbadac gestośc kosci - gdzies ??? badań żadnych nie zlecie w ośrodku, tylko ty pacjęcie szukaj sobie i rób najlepiej prywatnie. Jak tacy lekarze maja mnie wyleczyć???? Boje się okrutnie. Chciałabym zmienić osrodek. Czy ktos ma namiary na kogos sprawdzonego w CO w Warszawie. Ale na kogos kto naprawde się zna na ZZ a nie praktykuje na pacjętach. Byłabym wdzięczna za jakieś info. Mail mój jest w profilu udostępniony, więc byłabym wdzięczna za namiar. Pozdrawiam !!!!