Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Pytanie do kobitek odnośnie owulacji i miesiączki.

Autor: netoperkaaa • 23.08.2010 21:59 • 5 odpowiedzi

netoperkaaa

23.08.2010 21:59

Odpowiedz

Cześć dziewczyny:) Jestem w trakcie ABVD akurat po 3 kursie i chciałam się spytać czy miałyście problem z opóźnianiem się miesiączki. Stosuję antykoncepcję i nigdy nie było z tym problemów aczkolwiek czekam i czekam i nic. W ciąży nie jestem bo odwiedziłam ginekologa i badania nic nie wykazały. Dziękuję z góry za pomoc i trzymajcie się kochane!

Aga71

24.08.2010 05:48

Odpowiedz

O 23:59, dnia 2010-08-23 Netoperkaaa napisał(-a):

Cześć dziewczyny:) Jestem w trakcie ABVD akurat po 3 kursie i chciałam się spytać czy miałyście problem z opóźnianiem się miesiączki. Stosuję antykoncepcję i nigdy nie było z tym problemów aczkolwiek czekam i czekam i nic. W ciąży nie jestem bo odwiedziłam ginekologa i badania nic nie wykazały. Dziękuję z góry za pomoc i trzymajcie się kochane!

Ja dokładnie po 4 wlewie pożegnałam się z miesiączką. W tej chwili jestem po 10 i mogę jedynie powiedzieć, że nadal nie miesiączkuję. Jest to oczywiście w moim przypadku efekt chemioterapii, byłam na badaniach kontrolnych u ginekologa.

Powodzenia :-)

juleczkaa222

24.08.2010 07:52

Odpowiedz

Ja przez caly cykl ABVD czyli 6 miesiecy mialam miesiaczke regularnie,zadnych dolegliwosci kobiecych nie zaobserwowalam w trakcie i po leczeniu..a i mialam wtedy 23 lata..pozdrawiam

Aga71

24.08.2010 16:40

Odpowiedz

O 09:52, dnia 2010-08-24 juleczkaa222 napisał(-a):

Ja przez caly cykl ABVD czyli 6 miesiecy mialam miesiaczke regularnie,zadnych dolegliwosci kobiecych nie zaobserwowalam w trakcie i po leczeniu..a i mialam wtedy 23 lata..pozdrawiam

No ja niestety już starawa jestem, 40-stka na karku, być może stąd taka reakcja organizmu:-)

gosia82

24.08.2010 16:45

Odpowiedz

O 23:59, dnia 2010-08-23 Netoperkaaa napisał(-a):

Cześć dziewczyny:) Jestem w trakcie ABVD akurat po 3 kursie i chciałam się spytać czy miałyście problem z opóźnianiem się miesiączki.

Witaj

Gdy zachorowałam miałam 25 lat z miesiączką się "pożegnałam" krótko po czwartym wlewie do 16stego wlewu okresu nie miałam ostatni wlew był w sierpniu miesiączka wróciła samoistnie w październiku.

pozdrawiam

Magda

24.08.2010 18:44

Odpowiedz

Ja miałam 24 lata, przestalam brać pigułki ze "strachu" jak mi węzły wyskoczyły i już później w trakcie diagnozowania ich nie brałam, a miesiączki nie miałam od pierwszego wlewu, zakończyłam abvd w lutym, a miesiączka wróciła w marcu na radio. Potem się nie pojawiła trzy miesiące i miałam wywoływaną i od tamtej pory spowrotem pigułki.