Ziarnica.pl
← Wróć do działu Hyde Park
Hyde Park

hcv-odszkodowanie

Autor: dariun • 14.08.2010 08:51 • 1 odpowiedzi

dariun

14.08.2010 08:51

Odpowiedz
Witam,
mam taki oto problem:
Dwa lata temu dowiedziałem się, że mam hcv z racji wieku nie mogę poddać się terapii (gdyż nfz nie refunduje terapii pacjentów po 60 roku życia). Zakażenie nastąpiło w szpitalu gdyż na przestrzeni 16 lat nie byłem u żadnego lekarza poza tym jednym pobytem w szpitalu. Znajomy u którego wykryto hbv zlecił prowadzenie sprawy firmie Refundum www.refundum.com i wywalczyli mu podobno 80000zł. Mam pytanie czy istnieje możliwość zamiany odszkodowania na opłacenie terapii oraz czy jest możliwość prawna walczenia ze szpitalem?
Chciałbym zasięgnąć jakiejś obiektywnej opinii.

mert

25.01.2012 09:53

Odpowiedz

Z prawnego punktu widzenia nie ma takiej możliwosci zamiany ale mozna bylo sie starac o opłacenie terapii. Poczytaj wiecej na www.blad-lekarski.pl

O 10:51, dnia 2010-08-14 dariun napisał(-a):

Witam,

mam taki oto problem:

Dwa lata temu dowiedziałem się, że mam hcv z racji wieku nie mogę poddać się terapii (gdyż nfz nie refunduje terapii pacjentów po 60 roku życia). Zakażenie nastąpiło w szpitalu gdyż na przestrzeni 16 lat nie byłem u żadnego lekarza poza tym jednym pobytem w szpitalu. Znajomy u którego wykryto hbv zlecił prowadzenie sprawy firmie Refundum www.refundum.com i wywalczyli mu podobno 80000zł. Mam pytanie czy istnieje możliwość zamiany odszkodowania na opłacenie terapii oraz czy jest możliwość prawna walczenia ze szpitalem?

Chciałbym zasięgnąć jakiejś obiektywnej opinii.