Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Interpretacja wyników a powiększone węzły
Komentujesz wpis użytkownika
rainbow
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 14:17, dnia 2010-07-05 rainbow napisał(-a): > > O 11:13, dnia 2010-06-30 Zośka napisał(-a): > > > O 16:41, dnia 2010-06-29 lukasw napisał(-a): > > > witam serdecznie. Prosił bym o interpretację wyników bo nie wiem co mam robić. Od 2-3 lat borykam się z węzłami chłonnymi na szyi. Po prawej stronie ma 7mm po lewej 9mm. W ciągu tego tygodnia zrobiłem klika badań. Między innymi rtg klatki - wyszło że płucka czyste, OB - 5 (1-10) > > > Nieznacznie powiększona ilość limfocytów > > > norma 1-50% ja mam 50,5% i czuje takie jak by osłabienie. Tzn uderzenia gorąca. Lekarz w/g wyników krwi oraz RTG stwierdził że wsio ok ale ja się boje i nie wiem czego. Co prawda mam od kliku miesięcy problem z zębem. Rośnie mi 8mka i dentysta powiedział ze stany zapalne się udzielają i nie wiem czy te wyniki o podwyższonych limfocytach mogą o tym świadczyć. Robiłem też usg PACH i obojczyka i tam też czysto. CZy ktoś mnie nakieruje? > > > > Po pierwsze norma limfocytów wynosi od 20 do 45% czyli masz podwyższone po drugie masz ob w normie co jest ważne rtg też dobrze wyszło po trzecie twoje węzly są naprawde małe i nawet nie są powiększone co to jest 7mm czy 9mm ludzie mają po 30-40. Proponuje bardzo się wyluzować bo w tym przypadku to już jest hipohondria > popieram :)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź