Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ciaża

Autor: migotka • 07.06.2010 10:37 • 14 odpowiedzi

migotka

07.06.2010 10:37

Odpowiedz

Cześc jestem 1,5 roku od ostatniej chemi. Obecnie jestem w ciazy. Mam pytanko czy muszę być pod opieką gineologa onologa czy wystarczy zwykły położnik. Na co powinnam zwrócić szczególną uwagę. Bardzo prosze o radę. Pozdrawiam.

ruta131

07.06.2010 11:29

Odpowiedz
Rady zadnej dac nie moge ....ale serdecznie gratuluje!!!!
Jestem 1,5 roku od przeszczepu i narazie szans na ciaze nie mam....ale szczerze kibicuje kazdej z Nas!!!!Jeszcze raz gratuluje:))

Asowa

07.06.2010 16:36

Odpowiedz

O 12:37, dnia 2010-06-07 Migotka napisał(-a):

Cześc jestem 1,5 roku od ostatniej chemi. Obecnie jestem w ciazy. Mam pytanko czy muszę być pod opieką gineologa onologa czy wystarczy zwykły położnik. Na co powinnam zwrócić szczególną uwagę. Bardzo prosze o radę. Pozdrawiam.

Gratuluję;)

Myślę, że zwykły ginekolog bo ginekolog onkolog ma niewiele wspólnego z chłoniakiem...

Morela

07.06.2010 18:10

Odpowiedz

Gratulacje:) ja jestem rok po przeszczepie i u mnie nikłe szanse na dzieci :(:(:(mam wczesną menopauże i jestem pod opieką endokrynloga gonekologa

yagudka

08.06.2010 18:26

Odpowiedz
Migotka jestem w szoku i jednocześnie gratuluję bardzo! :)
Mam pytanko, bo jakiś czas temu pisałaś na forum "menopauza po 30", że lekarz zalecił Ci plastry Systen Sequi, czy stosowałaś je, czy same hormony wróciły do normy. Pytam, bo też mam problem z hormonami, tyle że dotąd nie zdecydowałam się na hormony ani w tabletkach ani w plastrach. Jedni lekarze mówią, że można stosować terapię hormonalną inni, że nie i ogólnie jestem już w tym zdezorientowana. Pozdrawiam.

Morela

08.06.2010 18:31

Odpowiedz
no włąsnie jak to wyglądają u ciebie te hormony, bo ja tez mam problem z hormonami i mi lekarze powiedzieli że też jestem w okresie wczesnej menopauzie i że widzi marne szanse.
Jak u ciebie wyglądało leczenie ????

ZAŁAMANA

09.06.2010 07:04

Odpowiedz
MIGOTKA,
a możesznapisac jakie przeszłaś leczenie tzn. czy miałas auto? jakie chemie?
Dzięki
SUPER, GRATULUJE:))))

migotka

09.06.2010 15:18

Odpowiedz

O 20:26, dnia 2010-06-08 yagudka napisał(-a):

Migotka jestem w szoku i jednocześnie gratuluję bardzo! :)

Mam pytanko, bo jakiś czas temu pisałaś na forum "menopauza po 30", że lekarz zalecił Ci plastry Systen Sequi, czy stosowałaś je, czy same hormony wróciły do normy. Pytam, bo też mam problem z hormonami, tyle że dotąd nie zdecydowałam się na hormony ani w tabletkach ani w plastrach. Jedni lekarze mówią, że można stosować terapię hormonalną inni, że nie i ogólnie jestem już w tym zdezorientowana. Pozdrawiam.

CZEŚĆ tak zgadza się jakiś czas temu faktycznie stosowałam plastry Systen Sequi ponieważ nie miałam okresu. Lekarz zlecił mi badania hormonów i na ich podstawie stwierdził że są to wyniki kobiety przechodzącej wczesniejszą menopauzę i raczej o ciąży mogę zapomnieć. Więc stosowałam te plastry z 4 miesiące a inny ginekolog powiediał żebym odstawiła je i poczekała bo może jajniki na nowo same zaczna pracować. Dobrze ze tak zrobiłam bo po 2 miesiącach miesiącza wróciła i co jeszcze lepsze pojawiała się regularnie.Powtórnych badań hormonów nie robiłam ale myślę ze jeżeli jestem w ciąży to są ok.Pozdrawiam

Anulek75

09.06.2010 15:29

Odpowiedz

Gratuluję! Życzę dużo zdrowia i szczęśliwego rozwiązania, trzymam za Ciebie kciuki :)

migotka

09.06.2010 15:30

Odpowiedz

O 09:04, dnia 2010-06-09 ZAŁAMANA napisał(-a):

MIGOTKA,

a możesznapisac jakie przeszłaś leczenie tzn. czy miałas auto? jakie chemie?

Dzięki

SUPER, GRATULUJE:))))

Ja dostałam 4 kursy Beacopp intensyfikowany i 2 kursy Abvd.

yagudka

09.06.2010 19:01

Odpowiedz

Migotka dzięki za odpowiedź, jeszcze raz GRATULACJE!!!! I dołączam do trzymania swoje kciuki za Wasze zdrówka:)

rainbow

09.06.2010 20:47

Odpowiedz

Gratuluję! wszystko będzie ok. zobaczysz.

powinnaś byc pod opieką DOBREGO ginekologa i swojego lekarza który prowadził leczenie.

Dobry ginakolog zawsze sie przyda, bez względu na to czy kobieta była chora czy nie.

powodzonka. pisz koniecznie co tam u Ciebie :)

migotka

10.06.2010 14:00

Odpowiedz

O 22:47, dnia 2010-06-09 Rainbow napisał(-a):

Gratuluję! wszystko będzie ok. zobaczysz.

powinnaś byc pod opieką DOBREGO ginekologa i swojego lekarza który prowadził leczenie.

Dobry ginakolog zawsze sie przyda, bez względu na to czy kobieta była chora czy nie.

powodzonka. pisz koniecznie co tam u Ciebie :)

Bardzo dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trochę sie boje bo to dopiero 6 tydzien.Pozdrawiam wszystkich.

angie5

10.06.2010 15:26

Odpowiedz

Bardzo dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trochę sie boje bo to dopiero 6 tydzien.Pozdrawiam wszystkich.

Ja również z całego serca gratuluję:)

My również niebawem starać się będziemy o dzieciaczka bo lekarz powiedział,że już kożemy:))) hurrra:)

Pozdrawiam:)Zastanawiaj się już nad imieniem bo czas szybko leci:)

madzia1

10.06.2010 19:25

Odpowiedz

O 16:00, dnia 2010-06-10 Migotka napisał(-a):

Będzie, będzie :) Szczerze Ci gratuluję :* i trzymam kciuki :>