karlos
27.05.2010 12:43
od blisko 3 lat zmagam się z ZZ (IIIA 2NS). Po 8 kursach ABVD uzyskałem remisję całkowitą, lecz po 9 mies. zaliczyłem wczesną wznowę. Dostałem 2 x ESHAP i auto z dexaBEAMem. Zostało cosik w śródpiersiu i były naświetlania: 30 i 36 Gy. Zamiast spodziewanej remisji rozlało sie dziadostwo po organiźmie (śledziona zaświeciła aż SUV 9,0 !). Profesor zalecił usunięcie śledziony i kurs popularnego w Poznaniu trzecioliniowego schematu IVE (zbliżona do ICE, mocniejsza, 3-dniowa, ale w szpitalu ze wzgl. na zerowanie wyników 3 tyg.). Dwa dni temu odebrałem wynik PET : remisja całkowita ! Uf, nareszcie. Dzisiaj był werdykt co dalej ze mną. Uradzono, iż dostanę profilaktycznie raz jeszcze IVE (po niej mobilizacja komórek do autoprzeszczepu)i transplantacja. Nie chcą wykorzystać ubiegłorocznych komórek macierzystych, czyżby dlatego, iż zebrane zostały podczas niepełnej remisji ? Ciekawe co zaordynują mi za chemię przed auto, jeszcze raz dexabeam ? Czy może coś lżejszego, niemieloablacyjnego < ale to stosują chyba tylko przy allo ? Proszę o kontakt osoby z podobnymi doświadczeniami. A może ktoś miał drugie auto w Poznaniu ? Jak to wygląda w innych ośrodkach transplantacyjnych ? Jestem bardzo dobrej myśli:)