Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

chemia a przeziębienie

Autor: dina6 • 23.04.2010 12:28 • 2 odpowiedzi

dina6

23.04.2010 12:28

Odpowiedz
Witam wszystkich,czy mieliście kiedyś podawaną chemie w trakcie przeziębienia, zwykły katar, bez temperatury?

czy to możne mieć jakieś negatywne skutki, bo zbliża mi się termin kuracji i nie wiem czy ja dostanę.

Z góry dziękuję za odpowiedz

fishka

23.04.2010 20:33

Odpowiedz
Witam,
Z tego co mi wiadomo, to nie ma przeciwwskazań w podaniu chemii w trakcie lekkiego przeziębienia, pod warunkiem, że nie ma podwyższonej temperatury. Ja miałam raz przesunięty wlew z powodu choroby, ale miałam ponad 38 st. gorączki. W takich przypadkach nie powinno się podawać chemii ze względu na możliwe powikłania (np. serce).
Zdrówka życzę i pozdrawiam :)
Beata

juli

23.04.2010 21:21

Odpowiedz

O 22:33, dnia 2010-04-23 Fishka napisał(-a):

Witam,

Z tego co mi wiadomo, to nie ma przeciwwskazań w podaniu chemii w trakcie lekkiego przeziębienia, pod warunkiem, że nie ma podwyższonej temperatury. Ja miałam raz przesunięty wlew z powodu choroby, ale miałam ponad 38 st. gorączki. W takich przypadkach nie powinno się podawać chemii ze względu na możliwe powikłania (np. serce).

Zdrówka życzę i pozdrawiam :)

Beata

Hej Dina. Ja miałam dziś troche katarku ale chemie normalnie miała wiec nie powinno być problemów. pa pozdrawiam. do rychłego usłyszenia na gg