Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Zmiana w miednicy

Autor: migotka • 20.04.2010 09:01 • 1 odpowiedzi

migotka

20.04.2010 09:01

Odpowiedz

Leczenie miałam skończone w 2008r. 14 04 miałam robionego kontrolnego Peta. W większości wszystko w porzadku.tylko jedno mnie trochę zaniepokoiło"w miednicy po stronie lewej trzonu macicy i janika na granicy z naczyniami i pętlą jelita ognisko 17*20*20 mm pobudzenie metabolicznego odpowiadające hipodencyjnej zmianie z torebką hyperdensyjną po kontraście Kt". Chcę nadmienić że byłam tego dnia w 21 dniu cyklu. Czy to może być związane z jajeczkowaniem? Dziękuję za każdą odpowiedź. Mam nadieję że nie wyjdę w waszych oczach na totalną ignorantke. Pozdrawiam.

Arkona

21.04.2010 05:46

Odpowiedz

O 11:01, dnia 2010-04-20 Migotka napisał(-a):

Leczenie miałam skończone w 2008r. 14 04 miałam robionego kontrolnego Peta. W większości wszystko w porzadku.tylko jedno mnie trochę zaniepokoiło"w miednicy po stronie lewej trzonu macicy i janika na granicy z naczyniami i pętlą jelita ognisko 17*20*20 mm pobudzenie metabolicznego odpowiadające hipodencyjnej zmianie z torebką hyperdensyjną po kontraście Kt". Chcę nadmienić że byłam tego dnia w 21 dniu cyklu. Czy to może być związane z jajeczkowaniem? Dziękuję za każdą odpowiedź. Mam nadieję że nie wyjdę w waszych oczach na totalną ignorantke. Pozdrawiam.

A w których mniej więcej dniach cyklu masz zazwyczaj owulację? Miewasz bóle owulacyjne jajnika? Ból ułatwia wyłapanie momentu wypuszczania komórki przez jajnik. Jeśli miałaś w tym dniu owulację to duże prawdopodobieństwo, że masz już odpowiedź na swoje pytanie. Wtedy mamy do czynienia z pobudzeniem metabolicznym w tym miejscu. Ale najlepiej porozmawiać o tym z lekarzem. Pozdrawiam!!!