Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

pytanie do kobietek

Autor: juli • 17.04.2010 19:24 • 8 odpowiedzi

juli

17.04.2010 19:24

Odpowiedz

WITAM MAM PYTANIE DO KOBIET. CZY PRZY CHENII ZATRZYMAŁ WAM SIĘ OKRES, JEŻELI TAK TO KTOŚ MOŻE WIE PO ILU MIESIĄCACH OD OSTATNIEJ CHEMII MOŻE ZNOWU SIĘ POJAWIĆ. DZIĘKI Z GÓRY

kasik5453

17.04.2010 20:29

Odpowiedz
hej mi zatrzymał się okres w czasie leczenia to dopiero pół roku po zakończeniu chemioterapi dostałam okresu.
życzę zdrówka i powodzenia pa!

madziula-ino

17.04.2010 20:46

Odpowiedz

Hejka!!! Ja właśnie jestem po 12 ABVD i od 2 miesięcy nie mam okresu. Ginekolog powiedział że do pół roku można spokojnie poczekac a jezeli nic się nie wykluje to wtedy można podac leki wywołujące okres ale tylko za zgoda chemioterapeuty lub radioterapeuty w zależności gzdie sie leczysz aktualnie. Ale czekać az tyle to tylko kobieta wie co to znaczy nie miec miesiączki w termin, mówie tu o naszych napieciach:-))))) Ale trudno !!!! Buziaki !!!!

drodek

17.04.2010 21:26

Odpowiedz

O 21:24, dnia 2010-04-17 juli napisał(-a):

WITAM MAM PYTANIE DO KOBIET. CZY PRZY CHENII ZATRZYMAŁ WAM SIĘ OKRES, JEŻELI TAK TO KTOŚ MOŻE WIE PO ILU MIESIĄCACH OD OSTATNIEJ CHEMII MOŻE ZNOWU SIĘ POJAWIĆ. DZIĘKI Z GÓRY

Witam. Moja córka przez całą chemię miesiaczkowała normalnie. Natomiast po radioterapii miesiączka zanikła. Po ok. 3-4miesiącach się pojawiła i występowała bardzo nieregularnie: co 3-5 miesiący.Teraz ,dopiero po ok. 2 i pół roku po leczeniu się unormowała. Ginekolog od początku radził czekać i nie ingerować. Okazało się, że miał rację.Pozdrawiam.

Asterath

27.04.2010 16:40

Odpowiedz
Witam, i ja sie dopisze.
Okres zanikl mi w sierpniu 2009 roku. Chemie skonczylam w listopadzie, a okresu nadal nie widac. Ginekolog probowal go wywolac, jednak nie udalo.
Czy to moze oznaczac, ze jestem bezplodna?
Nie wiem, rozne mysli przychodza mi do glowy...
Niedlugo mam wizyte u kolejnego lekarza...

Badalyscie w jakis sposob plodnosc po zakonczeniu leczenia?

Morela

27.04.2010 18:18

Odpowiedz
Witam
u mnie było tak: jak miałam autoprzeszczep dostałam okres i trwał ok 3 tygogni, non stop.jak wyszłam ze szpitala do tej pory go nie mialam do dnia dzisiejszego a to juz po przeszczeie 11 miesiecy. miałam robione szereg badan krwi na hormony i sie okazało ze mam za mało estradiolu i teraz biore tableki femostan i okres sie pojawił włąśnie dziś :):):):)
a co do płodności to kiepsko w mojej sytuacji ze wzgledu ze niby mam już wczesna menopauzę w wieku 28 lat :P:P:P ale co tam wierze ze bedą postpey w medycynie

Pozdrawiam

maaarta172

28.04.2010 15:50

Odpowiedz

Witajcie. Ja mysle ze to jest sprawa indywidualna. Kazda kobieta inaczej reaguje na to wszystko. Mi sie okres zatrzymal w ciagu przyjmowania chemii na okres 2 miesiecy a potem powrocil:) Fakt byly to nie regularne ale byly i najwazniejsze ze jest :) Pozdrawiam

Iwcia

29.04.2010 19:47

Odpowiedz

O 21:24, dnia 2010-04-17 juli napisał(-a):

A ja przez całą chemioterapię i radioterapię miałam okres regularnie, leczenie zakończyłam w listopadzie i też mam co do dnia. Uważam że to jest sprawa indywidualna. Moja doktor mówiła że okres może się zatrzymać a potem powrócić.

juleczkaa222

29.04.2010 21:05

Odpowiedz

Ja miałam miesiączke przez caly okres chemioterapii i po niej dalej normalnie...a to ze okres zanika i pozniej dlugi czas nie wystepuje to nie objaw bezplodnosci tylko rozregulowanej gospodarki hormonalnej....dziewuchy uszy do gory:)