Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Proszę o radę

Autor: ulajka • 22.03.2010 12:49 • 23 odpowiedzi

ulajka

22.03.2010 12:49

Odpowiedz

Witam was. Mam pewien problem. Jakieś 3 tygodnie temu wyczułam pod uchem małego guzka był twardy, ale malutki byłam wtedy przeziębiona miałam gorączkę ponad 38 stopni trwało to parę dni do lekarza oczywiście nie poszłam. Teraz jak sprawdzałam ten "guzek" powiększył się jest twardy i taki nierówny nie boli jak dotykam. Nie wiem czy moja utrata wagi dość szybka (26 kilo w pół roku) ma coś z tym wspólnego. Ogólnie czuję się osłabiona wieczorami tak jak bym miała gorączkę. Wiem, że powinnam iść do lekarza nawet zrobić ogólne badania, ale ciężko jest mi się zebrać. Trochę obawiam się tego, co może być. Oczywiście w domu nikt nie wie, że ja coś w ogóle podejrzewam. Nie wiem czy mam iść do rodzinnego czy gdzieś indziej

baldi

22.03.2010 13:18

Odpowiedz

O 13:49, dnia 2010-03-22 Ulajka napisał(-a):

Wiem, że powinnam iść do lekarza

dawno nie bylo ;-)

DO LEKARZA!!!

ulajka

22.03.2010 14:00

Odpowiedz

Tak do lekarza. Tylko do jakiego. Rodzinny?

ulajka

22.03.2010 14:03

Odpowiedz

Czuję że coś jest ze mną nie tak. Nie mogę zebrać się w sobie żeby pójść na badania

bartek90

22.03.2010 14:19

Odpowiedz

Do lekarza radze iść jak najszybciej, możesz zacząć od lekarza rodzinnego. Powiedz mu co ci się dzieje jakie masz podejrzenia, on na pewno ci coś poradzi. Nie zaszkodzi wcześniej zrobić sobie badania krwi.

Ulajka

22.03.2010 14:27

Odpowiedz

Sory, że tak napisałam nie robiąc żadnych badań nie chce tak jak inni na forum na siłę dopasowywać swoich objawów do ziarnicy może to wcale nie o to chodzi może to w ogóle nie z tej beczki po prostu pomyślałam, że się wygadam troszkę, ale to chyba bez sensu. Zbiorę, Sie w sobie zrobię badania i może wtedy się odezwę.

baldi

22.03.2010 14:55

Odpowiedz

O 15:27, dnia 2010-03-22 Ulajka napisał(-a):

nie chce tak jak inni na forum na siłę dopasowywać swoich objawów do ziarnicy

ale i nikt z nas Ci tej ziarnicy nie sugeruje.

po prostu idz do lekarza. lekarz pierwszego kontaktu to bardzo dobry pomysl.

juli

25.03.2010 08:53

Odpowiedz

O 15:55, dnia 2010-03-22 Baldi napisał(-a):

O 15:27, dnia 2010-03-22 Ulajka napisał(-a):

nie chce tak jak inni na forum na siłę dopasowywać swoich objawów do ziarnicy

ale i nikt z nas Ci tej ziarnicy nie sugeruje.

po prostu idz do lekarza. lekarz pierwszego kontaktu to bardzo dobry pomysl.

Tak Tak słuchaj Baldiego idz do lekarza rodzinnego. Ja trafiłam na bardzo dobrą Panią doktór od razu wiedziała na co jestem chora i dała skierownie do szpitala. Wiadomo nie powiedziała mi bo nie mogła ale dzięki niej tak szybko zaczełam leczenie. Pozdrawiam

ulajka

25.03.2010 12:16

Odpowiedz

Byłam dzisiaj u rodzinnego zlecił mi rtg płuc usg brzucha i węzłów chłonnych na szyi i badania krwi już zrobiłam czekam na wyniki. Powiedział mi, że porozmawiamy jak będą wyniki na razie mi nic nie powie nie wiem, jak go się spytałam dlaczego czy ma jakieś podejrzenia powiedział tylko, że poczekamy na wyniki teraz nie będziemy rozmawiać także czekam

asowa

25.03.2010 15:04

Odpowiedz
Myślę, że to rozsądne podejście bo teraz co lekarz może powiedzieć?
U mnie było podobnie, internista skierował mnie na badania, jak przyszłam z wynikami to powiedziała, że jej rola się kończy i resztę powie mi chirurg.
Ten z kolei zlecił dodatkowe badania i też nic nie powiedział.
argumentował to tym, że tylko badanie hist-pat dokładnie powie co mi dolega.
Ale cały czas miał pozytywne podejście do moich badań i ogólnie udzielało mi się to:)

A jak już miałam wynik badania to chirurg powiedział, że obstawiał ziarnicę a tu przykra niespodzianka, bo to chłoniak nieziarniczy.
I naprawdę jestem mu bardzo wdzięczna, że nie nastawiał mnie na żadną konkretną chorobę bo byłabym "rozczarowana", że to jednak nie zz...

Ty musisz cierpliwie poczekać i staraj się pozytywnie myśleć, choć nie jest to łatwe...

ulajka

27.03.2010 19:31

Odpowiedz

Teraz mam po lewej stronie szyi powiększony węzeł widac go tak jakbym miała spuchniętą szyje po jednej stronie jedna wielka kula nie boli czuję się tak samo cały czas najgorzej jest wieczorami te napady gorąca mnie wykończą mam swój sklepik mały w domu i ciężko jest stac jestem cała czerwona pocę się ogólnie masakra. Wyniki mam w poniedziałek mam nadzieje że wszystko się wyjaśni bo już nie wytrzymam

gredarek

27.03.2010 20:29

Odpowiedz

O 20:31, dnia 2010-03-27 ulajka napisał(-a):

Teraz mam po lewej stronie szyi powiększony węzeł widac go tak jakbym miała spuchniętą szyje po jednej stronie jedna wielka kula nie boli czuję się tak samo cały czas najgorzej jest wieczorami te napady gorąca mnie wykończą mam swój sklepik mały w domu i ciężko jest stac jestem cała czerwona pocę się ogólnie masakra. Wyniki mam w poniedziałek mam nadzieje że wszystko się wyjaśni bo już nie wytrzymam

Wytrzymasz:-) I potem dalej też, choć nie zawsze słonko świeci, to ono jest i kiedyś wyjdzie:-) Pozdrawiam i trzymam kciuki:-)

ulajka

28.04.2010 10:06

Odpowiedz

lekarz mnie olał przynajmniej tak się poczułam (rodzinny) szukam teraz na własną rękę jakiegoś specjalisty który się mną zajmie z resztą on mi sam to zaproponował nie dosłownie ale o to mu chodziło. Chudne dalej teraz w miesiąc straciłam 6 kilo objawy jakie były takie są tyle że szyjka trochę mi się powiększyła. Nie zlecił mi nawet pełnych badań na wynikach nie znalazłam tego o czym wy tu piszecie (takich wyników) żadnego ob itd. zrobie sobie prywatnie wyniki chociaż może sie dowiem co jest grane. Miałam sobie odpuścic załamała mnie wizyta u rodzinnego jego podejscie i w ogóle myślał że przyszłam tylko po zwolnienie z pracy którego nie potrzebuje ale cóż bywa i tak. Powiedział mi: to dobrze że schudłam chociaż ładnie wyglądam (bez komentarza).

ulajka

07.05.2010 15:46

Odpowiedz

wczoraj dostałam skierowanie do szpitala na badania. Byłam zrobili mi badania krwi ekg, usg jamy brzusznej i szyi. Wyniki z krwi mam nie najgorsze. Usg wykazało dwa duże węzły i bardzo dużo mniejszych i jeszcze jakieś w pachwinach. W poniedziałek mam miec TK i wyniki z rtg i pozostałe wyniki krwi w kierunku chorób zakaźnych. Mam miec pobierany węzęł chłonny do badania. Na razie lekarz nic mi nie powiedział co podejrzewają nic nie wiem. Może w poniedziałek coś się wyjaśni

ulajka

07.05.2010 19:22

Odpowiedz

jedno co pamiętam z wyników (bo nie mam ich zostały w szpitalu) wymiary węzłów chłonnych jeden to 36mmx16mm i 35mmx15mm

żaba O_O

11.05.2012 10:37

Odpowiedz

O 21:22, dnia 2010-05-07 ulajka napisał(-a):

jedno co pamiętam z wyników (bo nie mam ich zostały w szpitalu) wymiary węzłów chłonnych jeden to 36mmx16mm i 35mmx15mm

Pani Ulajka, niech się Pani zgłosi najpierw do psychiatry bądź dobrego psychologa, tak jak powiedziała Pani ginekolog. Najpierw szukała Pani w sobie guza w piersi, białaczki, potem ziarnicy..ect ect. Po badaniu tomograficznym wyszła Pani ze szpitala oburzona i z płaczem bo "wszystko było i jest w porządku".

Niech się Pani puknie w łeb, zajmie dziećmi bo w kryminale skończą i nie użala się nad sobą. Wstyd Pani ulajka, wstyd.

Asia86

11.05.2012 12:27

Odpowiedz

To faktycznie duże węzły, warto je pobrać. Nie denerwuj się lekarzami, jak Ci nie odpowiada lekarz - zmień go! Ja zmieniam lekarzy i bywam u różnych... zawsze zbieraj po kilka opinii bez względu na wynik - dobry czy zły - przynajmniej będziesz miała pewność. Życzę wytrwałości i abyś mimo wszystko niczego nie znalazła:)

mikee80

11.05.2012 13:54

Odpowiedz

wątek sprzed 2 lat

ulajka

12.10.2013 12:02

Odpowiedz

O 12:37, dnia 2012-05-11 żaba O_O napisał(-a):

Pani Ulajka, niech się Pani zgłosi najpierw do psychiatry bądź dobrego psychologa, tak jak powiedziała Pani ginekolog. Najpierw szukała Pani w sobie guza w piersi, białaczki, potem ziarnicy..ect ect. Po badaniu tomograficznym wyszła Pani ze szpitala oburzona i z płaczem bo "wszystko było i jest w porządku".

Niech się Pani puknie w łeb, zajmie dziećmi bo w kryminale skończą i nie użala się nad sobą. Wstyd Pani ulajka, wstyd.

ulajka

12.10.2013 12:04

Odpowiedz

O 12:37, dnia 2012-05-11 żaba O_O napisał(-a):

Jaki ginekolog jakie dzieci? Guz piersi? Białaczka? O co chodzi bo nie rozumiem tej wypowiedzi