Kaja
01.03.2010 21:51
Myślę,że opisywanie ile mam lat co robię itd jest tu zbędne.Dlatego przejdę do sedna sprawy. Od wakacji mam powiększone węzły chłonne tylko po jednej stronie szyi.Jeden wielkości czereśni i kilka małych obok oraz duży przy kręgosłupie. najbardziej wyczuwalne są wieczorem.Czasem się zmniejszają lecz po kilku dniach znów wracają do swoich rozmiarów ( ostatnio po piwie urodzinowym:P) mam wycięte migdałki, nie mam żadnych infekcji gardła ani ucha. Nie dawno byłam u laryngologa by sprawdzić czy wszystko jest ok. Główna przyczyna mojej wizyty było to że traciłam głos. Czułam ucisk niedaleko węzłów. jednak laryngolog nie ma tak precyzyjnego sprzętu u siebie i odesłał mnie na TK szyi i do foniatry.TK 9 kwiecień a foniatra na urlopie. 3 marca mam USG jamy brzusznej. Od bardzo długiego czasu zmagam się z uporczywym kaszlem. Lekarz mnie osłuchiwał płuca czyste. Od wakacji zjadłam spora porcje antybiotyków bo to niby miało pomóc. Nadal jest tak samo z moimi węzłami.OB bylo w normie lecz w ciagu tygodnia wzrosło do 25(ostatnie ponad tydzien temu).Mam problemy z sercem (tachykardia i arytmia). Mam tez mocne bóle stawów. Jakiś czas nie mogłam pisać- reumatyzm wykluczony. hepatolog wykluczył również bolerioze i inne choroby zakaźne. Od wakacji odwiedziłam: szpital zakaźny, reumatologa, kardiologa, laryngologa, neurologa. Każdy zleca kolejne badania i odsyła mnie dalej.
Wyniki krwi: podwyższone bazocyty i erytrocyty; słaba krwinka, płytki krwi 2 miesiąc temu były ok teraz przy dolnej granicy... w wywiadzie anemia. CRP ok. wiec nie jest źle. Nie gorączkuje, raczej temp jest niska. tak jak i ciśnienie( ok 60/40...).
moje pytanie do was to: czy do onkologa należy mieć skierowanie? I kogo prosić o skierowanie na pobranie kawałka jednej z moich czereśni na badania. Dla świętego spokoju chciałabym mieć zrobione to badanie zwłaszcza że wyczuwam tez guzki w lewej piersi.
Czy powinnam się obawiać? ha i tak cały czas towarzyszy mi strach. Zwłaszcza teraz przed USG i TK;/
Długo nie brałam chłoniaka pod uwagę. Myślałam że powód powiększonych W.Ch jest banalny jak przeziębienie. Jednak z czasem gdy lekarze wykluczali inne choroby zaczęłam myśleć o najgorszym...
Wyniki krwi: podwyższone bazocyty i erytrocyty; słaba krwinka, płytki krwi 2 miesiąc temu były ok teraz przy dolnej granicy... w wywiadzie anemia. CRP ok. wiec nie jest źle. Nie gorączkuje, raczej temp jest niska. tak jak i ciśnienie( ok 60/40...).
moje pytanie do was to: czy do onkologa należy mieć skierowanie? I kogo prosić o skierowanie na pobranie kawałka jednej z moich czereśni na badania. Dla świętego spokoju chciałabym mieć zrobione to badanie zwłaszcza że wyczuwam tez guzki w lewej piersi.
Czy powinnam się obawiać? ha i tak cały czas towarzyszy mi strach. Zwłaszcza teraz przed USG i TK;/
Długo nie brałam chłoniaka pod uwagę. Myślałam że powód powiększonych W.Ch jest banalny jak przeziębienie. Jednak z czasem gdy lekarze wykluczali inne choroby zaczęłam myśleć o najgorszym...