Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

opieka po leczeniu

Autor: rainbow • 18.02.2010 17:59 • 1 odpowiedzi

rainbow

18.02.2010 17:59

Odpowiedz

hej, mam pytanie - po leczeniu jaki lekarz się Wami "opiekuje". leczyłam się w CO w Bydgoszczy i tam jest lub była praktyka że opieke po leczeniu przejmuje ostatni lekrz prowadzący czyli radioterapeuta, i tak właśnie jest w moim. od 7 lat kontroluję się i jeżdżę na wizyty do radioterapeuty - wspaniała Pani doktor. ale z tego co widzę większość z Was jest pod opieka hematologów. może również powinnam zmienić front... ale w Bydgoszczy w CO nie ma oddziału hematologii. jak myślicie?

ewelka

18.02.2010 19:13

Odpowiedz

O 18:59, dnia 2010-02-18 Rainbow napisał(-a):

po leczeniu jaki lekarz się Wami "opiekuje". leczyłam się w CO w Bydgoszczy i tam jest lub była praktyka że opieke po leczeniu przejmuje ostatni lekrz prowadzący czyli radioterapeuta, i tak właśnie jest w moim.

ja również jestem pod opieką radioterapeuty. Czasami jeżdżę na konsultację do ŚCO do lekarza który mnie przyjął pierwszy raz - chemioterapeuty. Ale generalnie od dwóch lat opiekuje się mną radioterapeuta, dodam, że nie miałam radio.

ale z tego co widzę większość z Was jest pod opieka hematologów. może również powinnam zmienić front...

też nad tym myślałam nie raz, ale jakoś nie potrafię "opuścić" mojego dr. Zna moją 3-letnią historię bardzo dobrze, z tego względu, że bardzo często się widzimy, bo coś ciągle jest nie tak, więc dopóki mieszkam w Lublinie nie zmienię lekarza.