Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

peruka?

Autor: dina6 • 03.02.2010 17:57 • 15 odpowiedzi

dina6

03.02.2010 17:57

Odpowiedz
Witam wszystkich, jestem tu co prawda nowa i z chłoniakiem, ale już tak obserwuje od jakiegoś czasu i podobno nie dyskryminujecie nieco innych...
Mam pytanie, raczej do żeńskiej części,czy nosiłyście perukę? da się w tym wytrzymać? nie jest gorąco? nie zsuwa się ? itp., bo jestem po 3 wlewie i tak się właśnie zastanawiam czy jest sens kupować, niby w chustce jest ok, ale jakoś się tak dziwnie wyróżniam...

Kasiar

03.02.2010 20:01

Odpowiedz
Hej :) Ja jestem po 6 chemii, jeszcze 10 przede mną, włosy obcięłam (a później zgoliłam) po pierwszej. Peruki nie mam, nie chciałam mieć i nie bedę mieć :) Perukę miałam okazję nosić przez kilka godzin do artystycznego przedsięwzięcia, była ze sztucznych włosów, w głowę było ciepło co wtedy było plusem, ale nie wiem czy byłoby to wygodne na codzień. Póki co noszę chustki, czapki i cekiny ;) i czekam na wiosnę i poprawę pogody żeby móc uwolnić głowę :)
Ale jeśli uważasz, że czułabyś się w tym okej to jak najbardziej, wybierz sobie fason jaki zawsze chciałaś, a nie miałaś odwagi :P Powodzenia!

ruta131

03.02.2010 21:05

Odpowiedz
hej!!Powiem tak, ja podczas pierwszego leczenia

asowa

04.02.2010 07:51

Odpowiedz
Włosy mi wyszły po 1 chemii.
Perukę mam, leży w szafie, ani razu nie użyta.
Jakoś nie mam przekonania.
Po domu chodzę z gołą głową a jak wychodzę to mam turban.
Teraz jest duży wybór nakryć głowy.

monikapw1

04.02.2010 09:53

Odpowiedz

Ja też włosy straciłam po pierwszej chemii. Perukę kupiłam specjalnie na studniówkę chłopaka:) I tak już zostało. Przyzwyczaiłam się do niej i ogólnie fajne te włoski były:) Ale jak tylko moje zaczęły odrastać, musiałam się jej pozbyć na rzecz chustki bo ,,wycierała" nowe włosy....Ogólnie nie jest źle. Większość ludzi nawet nie zauważyła, że to peruka :)Powodzenia przy wyborze...(ja miałam ognisto rudą hihi) :)

dina6

04.02.2010 11:26

Odpowiedz

O 08:51, dnia 2010-02-04 Asowa napisał(-a):

Włosy mi wyszły po 1 chemii.

Perukę mam, leży w szafie, ani razu nie użyta.

Jakoś nie mam przekonania.

Po domu chodzę z gołą głową a jak wychodzę to mam turban.

Teraz jest duży wybór nakryć głowy.

Witam wszystkich i dziękuję za odzew.

Właśnie o to chodzi, że jakoś tak nie mam przekonania bo to nie moje włosy tylko jakieś obce coś.

Nigdy nie miałam krótkich włosów, o łysej czaszce nawet nie wspominając(za wyjątkiem gdy się ogoliłam po 1 chemii). Na razie chodzę w chustkach i czapkach bo zima, mam nadzieje, że do wiosny coś wymyślę.

Faceci to jednak zawsze maja lepiej, nawet w takiej sytuacji...

pozdrawiam wszystkich, męską część też

asowa

04.02.2010 11:58

Odpowiedz

Na razie chodzę w chustkach i czapkach bo zima, mam nadzieje, że do wiosny coś wymyślę.

Faceci to jednak zawsze maja lepiej, nawet w takiej sytuacji...

pozdrawiam wszystkich, męską część też

Ja jutro mam 4 chemię i włosy już zaczęły mi odrastać, mają tak z 1 cm i już je widać chociaż są jasne.

Mam nadzieję, że do wiosny osiągnął przyzwoitą długość:)

A jak nie to dalej będę chodziła w turbanie.

Mam tego typu, tylko jasny:

http://www.allegro.pl/item908732269_bawelna_ze_stretchem_czarny_turban_z_dekoracja.html

anka

04.02.2010 12:44

Odpowiedz
Ja, kupiłam perukę zanim wyszły mi włosy. Wybrałam perukę zbliżoną do mojej naturalnej fryzury. Miałam obawy, jak będzie wygladało przymierzanie i dobór peruki, jednak niepotrzebnie. Obsługa w salonie była bardzo fachowa, miła i taktowna. Perukę zaczęłam nosić w chwili, gdy zauważyłam, że ludzie dziwnie mi się przyglądają;). Podczas leczenia chodziłam cały czas do pracy, miałam kontakt z interesantami i nie chciałam zwracać na siebie uwagi. Poza tym, dzięki peruce czułam się trochę zdrowsza;).
Jednak wiem, że dużo dziewczyn rezygnuje z peruki. Myślę, że i tak i tak jest dobrze. Wszystko zależy od tego w czym się Ty będziesz czuła lepiej.

ewelka

04.02.2010 20:38

Odpowiedz

O 12:58, dnia 2010-02-04 Asowa napisał(-a):

Mam tego typu, tylko jasny:

http://www.allegro.pl/item908732269_bawelna_ze_stretchem_czarny_turban_z_dekoracja.html

fajny :D

szkoda, że ja nie wpadłam na taki pomysł aby sobie kupic cos takiego, ja akurat wyłysiałam w okresie wiosna-lato także w peruce było straaaaasznie gorąco i często z niej rezygnowałam na rzecz zwykłych chustek, z czasem przyzwyczaiłam sie i chodziłam z "gołą" głową. Dla niektórych był to szok, pamiętam jeden przypadek w akademiku gdy wszedł jakiś chłopak do pokoju a ja sobie siedziałam łysa. Wszedł, zobaczył mnie, powiedział przepraszam i wyszedł. Aż mi się głupio zrobiło, bo dla mnie i moich współlokatorek moja łysa głowa to była norma, ale dla niego wyraźnie nie.

Teraz z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że jeszcze rzadziej chodziłabym w peruce, ale na pewno bym ją sobie zakupiła, tak na wszelki wypadek.

Moja leży gdzieś jeszcze w szafie, czasami się przydaje jak ktoś sobie popije i chce przymierzyć:D szczególnie faceci....

sunshine

16.02.2010 11:11

Odpowiedz
Witajcie dziewczyny,

Zainteresujcie się włosami na mikrosiateczce, w Polsce ceny są może nieosiągalne dla normalnego śmiertelnika ale można zaopatrzyć się we włoski w Usa czy Canadzie. Ja noszę takie włosy i nikt nie jest w stanie poznać że to peruka. We włosach można uprawiać sport, kąpać się i przede wszystkim montuje się je do skóry co zapewnia komfort i nie trzeba ściągać na noc. Dla tych osób, które nie mogą pogodzić się z utrata włosów jest to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. W razie pytań piszcie do mnie na maila, chętnie podzielę się materiałami.
Pozdrawiam was wszystkich i miłego dnia

beata_

17.12.2010 09:49

Odpowiedz

Podtrzymuje wątek peruk. Ja swoją kupiłam w sklepie Mega w Katowicach. Wykwalifikowany personel, szeroki wybór peruk i domowa atmosfera bardzo mi pomogły. Pozdrawiam

iza

19.09.2012 09:48

Odpowiedz

hej ja polecam firme www.h-m-p.pl naprawde dobre systemy

INES

20.09.2012 07:22

Odpowiedz
Ja ze względu na pracę musiałam kupić perukę.
Mam ją już dwa lata i sprawuje się świetnie,
pewnie dlatego że jest z naturalnych włosów.

W okresie lata, rzeczywiście bywa gorąco. Wtedy noszę perukę tyko kiedy muszę. Zastępuje później chustami i kapeluszami, tak modnymi w ostatnim czasie na szczęście.

Dziś mam przykre małe afro na głowie. Włosy odrastają dość wolno. Nie jestem w stanie się pokazywać z tym czymś narazie. Czekam aż odrosną do małego kucyka, aby kupić sobie dopinkę, aby robić sobie fryzurę takiego typu:

http://my10online.com/wp-content/uploads/2011/07/KateBosworth-280x300.jpg

liliblue

25.06.2013 21:39

Odpowiedz

cześć,peruka świetnie sprawdza się zimą, jesienią, wisoną. latem czasem jest w niej gorąco. wtedy warto nosić ją wymiennie z turbanem (np. w najbardziej gorące dni). nic się nie zsuwa, jest ok :) przecież mase kobiet, ktore nie mają takiej konieczności, ich używają, żeby się upiększyć :))) bardzo duży wybór peruk, modne fasony, i bardzo fajny, sympatyczny, opiekunczy personel znajdziesz tu http://swiatperuk.pl/. wszystko ci powiedzą, jak dabć o peruke, jaka wybrać, jest też refundacja. nic sie nie bój i powodzenia :)))

Lena

26.06.2013 06:58

Odpowiedz

Ja nosze perukę od grudnia, a leczę się od listopada. Jestem przed radio, a po chemii, mam 3 cm, ale w życiu nie wyszłabym tak na dwór. Zawsze miałam loki do ramion. Myślę, że zdejmę perukę jesienią jak będę miała z 6-8 cm. Nosiłam jak jest 30 stopni i żyję. Czuję się w niej kobietą, a nie pacjentem. W chustce wyglądam jak z obozu koncentracyjnego, tragedia, w ogóle mi nie pasuje. Poza tym pracuję i musze jakoś wyglądać.

Baltonkaa

25.07.2017 08:10

Odpowiedz

O 23:39, dnia 2013-06-25 liliblue napisał(-a):

cześć,peruka świetnie sprawdza się zimą, jesienią, wisoną. latem czasem jest w niej gorąco. wtedy warto nosić ją wymiennie z turbanem (np. w najbardziej gorące dni). nic się nie zsuwa, jest ok :) przecież mase kobiet, ktore nie mają takiej konieczności, ich używają, żeby się upiększyć :))) bardzo duży wybór peruk, modne fasony, i bardzo fajny, sympatyczny, opiekunczy personel znajdziesz tu http://swiatperuk.pl/. wszystko ci powiedzą, jak dabć o peruke, jaka wybrać, jest też refundacja. nic sie nie bój i powodzenia :)))

Ja kupiłam swoją u Pani Marzeny na http://peruki.info.pl