Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Leczenie

Autor: kascha17 • 11.01.2010 17:02 • 2 odpowiedzi

kascha17

11.01.2010 17:02

Odpowiedz

Witam Was Wszystkich. 2,5 miesiaca temu wykryli u mnie Non Hodkins Lymfoon w fazie1 na pachfinie. lekarze daja mi bardzo spora nadzieje na wyleczenie. Wszyscy na forum pisza ze zaczeli najpierw chemio a pozniej radioterapie. Ja lecze sie w Hollandii w Rotterdamie i zaczynam 14 stycznia radioterapie czy ta koejnosc u mnie jest dobra? Nie powinno najpierw byc chemioterapii??? Pozdrawiam Was Wszystkicz goraco.

monika26x

11.01.2010 17:21

Odpowiedz

Witam uważam że lekarze wiedzą co robią jestesz w I stadium choroby więc w twoim przypadku wystarczy pewnie tylko radioterapia. Choroba jest jeszcze mało zaawansowana. Będą naświetlać tobie tylko miejsca zajęte chorobą. Po naświetlaniach zrobia ci pewnie badanie i ocenią w jakim stopniu choroba ustapiła i czy nastapiła remisja ale to pewnie wyślą cię na PET. Monika26X

kascha17

11.01.2010 17:31

Odpowiedz

Mam juz termin za 2 miesiace na Pet i za 2,5 miesiaca na wizyte z moim internista. Boje sie bardzo. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze zwlaszca ze mam malego synka ktory pyta sie caly czas mamy czemu tata jest zawsze zmeczony. Pozdrowionka