Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ból szyi i klatki

Autor: student24 • 08.01.2010 09:31 • 1 odpowiedzi

student24

08.01.2010 09:31

Odpowiedz
Witam wszystkich na początku chiałbym pozdrowić wszystkich którzy mają problemy z węzłami(tak jak ja) ;)
Zacznę od tego że jakieś 8 miesięcy temu przez przypadek zauwazyłem na szyi jakąś gulke poszedlem do laryngologa no i okazało się co to jest.Potem odrazu pojechałem na usg i wyszło że to węzel 24mm oraz kilka innych w innych miejscach od 10 do 17mm nie pisało czy to odczynowe czy jakies inne poprostu że powiększone. Potem zaczołem robić badania krew,Ob-3,CRP ujemne,USG jamy brzusznej-OK,RTG Klatki piersiowej - OK. Byłem u wielu lekarzy i prywatnie i publicznie. Nie mam żadnych objawów typu swędzenie czy poty nocne czasami mam 37 goraczki ale nie zawsze czuje się średnio. Najbardziej martwi mnie że węzły nie znikają a w klatce coś kuje na RTG wyszło wszystko wporządku pod pachami węzłów nie mam powiekszonych. Onkolog powiedział że węzły nie budzą podejrzeń. Więc skąd ten ból promieniujący wzdłuż mięśnia MOS od klatki do szyi az za ucho miał ktoś coś takiego??

emilka

08.01.2010 10:18

Odpowiedz

Ja nie wiem co ci lekarze tak wszystko lekceważą. Ja też mam powiększone węzły na szyji i nadobojczykowe byłam u onkologów i powiedzieli że wszystko jest ok. nie ma powodu do zmartwień nawet żadnyc badań nie zlecili.Wszystko musiałam prywatnie tzn. krew usg brzucha rtg klatki dał mi lekarz rodzinny skierowanie bardzo go o to prosiłam. Nie wiem gdzie mam się udać objawów jako takic chyba nie mam tylko czasami mam zawroty głowy i jestem śpiąca.Najgorsze jest w tym wszystkim że moja rodzina mówi mi że sobie coś wmawiam nie mam żadnego wsparcia także jeszcze bardziej się w tym pogrążam. proszę o pomoc gdzie się udać co robić bo jak będzie za póżno to co wtedy a mam 2 wspaniałych synów w wieku 9,10 lat pozdrawiam.