Ziarnica.pl
← Wróć do działu Hyde Park
Hyde Park

Szukam osób chorych na ziarnicę

Autor: violinka • 05.01.2010 20:59 • 11 odpowiedzi

violinka

05.01.2010 20:59

Odpowiedz
Witam
W grudniu dowiedzieliśmy się o chorobie syna ma ziarnice złośliwą ...jest ciężko się z tym pogodzić...potrzebuję kontaktu z osobami chętnymi porozmawiać podzielić się doświadczeniami i podbudować samopoczucie syna...ma 12lat jest obrażony na świat...czekam nawet na sms 783-150-816 .Pozdrawiam wszystkich w sieci

monika26x

06.01.2010 09:52

Odpowiedz

Witam wiem co czuje pani syn bo sama przeszłam przez to piekło. O swojej chorobie dowiedziałam się w listopadzie 2008 roku po wycięciu węzła z nad obojczyka usłyszałam diagnoze ziarnica złośliwa typ LP II A. Wtedy cały świat mi się zawalił, ale dzięki swojej rodzinie podniosłam się i postanowiłam walczyć. W tej chorobie najważniejsze jest wsparcie przez najbliższych oraz dobre nastawienie psychiczne chorego. Moje leczenie polegało na przyjęciu 6 kursów chemii ABVD czyli 12 wlewów. Chemie skończyłam w maju 2008 roku, a w lipcu moja pani doktor wysłała mnie na PET. Wynik CAŁKOWITA REMISJA. Nie potrzebne były żadne naświetlania. Na tym zakończyłam leczenie. Obeznie jestem 7 miesiecy w remisji jestem zdrowa i wszystko wróciło do normy. Ta choroba to nie wyrok trzeba tylko być silnym i cierpliwie poddać się leczeniu, a leczenie jest ciężkie i nie przyjemne ale wszystko da się wytrzymać. Więc głowa do góry i nie załamujcie się za pół roku o wszystkim zapomniecie. Będzie dobrze tylko nie załamujcie się. Mój adres mail chętnie udziele informacji i porozmawiam wrazie potrzeby monika.rr@poczta.onet.eu POZDRAWIAM MONIKA

violinka

06.01.2010 10:54

Odpowiedz

Witam ponownie dziękując wszystkim , którzy tak ciepło się odezwali i wsparli słowami....Dziękuję tobie Moniko....bardzo ciężko się pogodzić trudno to wszystko ogarnąć spokojnie zawsze ta łezka się w oku kręci ale gdy nie jesteśmy my jedni...najważniejsze by były dobre wyniki leczenia....zmniejszenia guza.Bardzo serdecznie dziękuję jeszcze raz za wszystkie sms i wiadomości .Wioletta.

monika26x

06.01.2010 10:57

Odpowiedz

A jaki to rodzaj ziarnicy i jak jest zaawansowana jeśli moge zapytać , czy syn już podjął leczenie. Głowa do góry.

rainbow

06.01.2010 11:02

Odpowiedz

O 11:54, dnia 2010-01-06 violinka napisał(-a):

Witam ponownie dziękując wszystkim , którzy tak ciepło się odezwali i wsparli słowami....Dziękuję tobie Moniko....bardzo ciężko się pogodzić trudno to wszystko ogarnąć spokojnie zawsze ta łezka się w oku kręci ale gdy nie jesteśmy my jedni...najważniejsze by były dobre wyniki leczenia....zmniejszenia guza.Bardzo serdecznie dziękuję jeszcze raz za wszystkie sms i wiadomości .Wioletta.

no właśnie - głowa do góry! napisałam Ci maila.

violinka

06.01.2010 20:14

Odpowiedz
Witam jeszcze raz wszystkim dziękując za wsparcie ...Szymon ma III stopień chłoniaka Hodgkina.
Ciężko pogodzić mu się z tą chorobą wciąż rozmawiamy z nim... lecz potrzeba czasu to nam dorosłym jest ciężko ... Szymon ma 12 lat ..jego gg to 15558606.
Pozdrawiam wszystkich dziękując za ciepłe sms.

monikapw1

07.01.2010 19:58

Odpowiedz

Ja dowiedziałam się mając 17 lat. Też byłam obrazona na cały świat. Teraz mam 19:) Studiuję, pracuję, jest ok:) Trzymam kciuki za Was:) Jeśli tylko będziecie trzymać się razem to ogarniecie to wszystko i nawet nie zauważycie kiedy Szymon będzie zdrowy, roześmiany i zdrowo da Wam popalić(tak jak ja swoim rodzicom). Jeśli chcesz to pisz: monikapw1@o2.pl

violinka

09.01.2010 20:46

Odpowiedz
witam .
Dziś wróciliśmy do domu po 5-dniowej pierwszej chemii.Zaczynamy leczenie to dzięki życzliwym sms, listy email ,telefonami łatwo zrozumieć,że nie jesteśmy z tym sami...to pomaga w walce z chorobą.Pozdrawiam wszystkich dziękując za podpowiedzi i słowa pocieszenia tak Cenne w takich chwilach pełen smutku żalu ....

violinka

20.02.2011 13:04

Odpowiedz
Witam
Po roku odzywam się wreszcie dziś z sukcesem po roku i leczeniu wykonany PET - całkowita odpowiedź metaboliczna ...pozdrawiam wszystkich ...naprawdę warto wierzyć walczyć...żyć

baldi

20.02.2011 15:18

Odpowiedz

no, to gratulowac :-)

netoperkaaa

20.02.2011 22:23

Odpowiedz

Violinko to super wiadomość! Gratulację, życzę Twojemu synkowi dużo dużo zdrowia

monikapw1

21.02.2011 21:34

Odpowiedz
Super!
gratuluję Wam serdecznie i trzymam kciuki :)

PS. szkoda, że w pewnym momencie urwał nam się kontakt. Miło znowu Cie widzieć wśród Nas z pozytywnymi wiadomościami:)