Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

wynik pet ct

Autor: jarek71 • 22.12.2009 09:03 • 3 odpowiedzi

jarek71

22.12.2009 09:03

Odpowiedz
witam mam ziarnice w rozpoznaniu IIIB jestem po 8 kursach
ABVD Pożniej miałem badanie pet ct w opisie jest ze głowa i szyja wezły niepowiekszone do 10mm.miąższ płucny bez zmian
ogniskowych węzły śródpiersia i obu wnęk do 14mm bez gromadzenia.żołądek o podwyższonym metabolizmieSUVmax
FDG=4,5stan zapalny reszta narządów jest ok.wnioski wynik
badania bez cech choroby rozrostowej utrzymuje sie całkowita
metaboliczna CR odpowiedz na zastosowane leczenie.mam pytanie czy ktoś może miał coś podobnego w opisie i co to
oznacza albo co dalej sie z tym robi.pozdrawiam wszystkich
Ziarniaczków.

baldi

22.12.2009 09:28

Odpowiedz
masz CR (Complete Remission - remisja calkowita) i szukasz dziury w calym.

ciekawe czy ktokolwiek sie znajdzie, co po takim opisie powie Ci, co jest w Twoim zoladku na 100%.

ja bym obstawial nadkwasnosc i/lub wrzody. ale glowy (ani tym bardziej reki czy czego innego) nie dalbym sobie uciac za to..

monika26x

22.12.2009 19:38

Odpowiedz

Cześć twój wynik jest bardzo dobry masz całkowitą remisję jest wszystko ok nie ma co szukać dziury w całym. Trzeba być teraz dobrej myśli i cieszyć się że to cholerstwo odeszło. Regeneruj teraz siły i zapominaj powoli o tej przeżytej traumie. Pozdrawiam. Monika

drodor

22.12.2009 22:30

Odpowiedz

O 10:03, dnia 2009-12-22 jarek71 napisał(-a):

witam mam ziarnice w rozpoznaniu IIIB jestem po 8 kursach

ABVD Pożniej miałem badanie pet ct w opisie jest ze głowa i szyja wezły niepowiekszone do 10mm.miąższ płucny bez zmian

ogniskowych węzły śródpiersia i obu wnęk do 14mm bez gromadzenia.żołądek o podwyższonym metabolizmieSUVmax

FDG=4,5stan zapalny reszta narządów jest ok.wnioski wynik

badania bez cech choroby rozrostowej utrzymuje sie całkowita

metaboliczna CR odpowiedz na zastosowane leczenie.mam pytanie czy ktoś może miał coś podobnego w opisie i co to

oznacza albo co dalej sie z tym robi.pozdrawiam wszystkich

Ziarniaczków.

U dziecka na pewno byłaby radioterapia, ale u dorosłych niekoniecznie. Gratuluję CR i życzę zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia.