Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Różne podejrzenia - może ziarnica?
Komentujesz wpis użytkownika
HiHola
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 00:04, dnia 2009-12-10 HiHola napisał(-a): > Witam. Trafiłam na tę stronę przypadkowo, wpisując w internecie hasło - kulka na szyi. Miałam dość długi czas "fasolkę" w kącie żuchwy z lewej strony i się nią w ogóle nie przejmowałam, ale miesiąc temu znalazłam kilka niebolących kulek na szyi po obu stronach, i jedną nad obojczykiem. Myślałam, że to nic takiego, ale po przeczytaniu różnych objawów trochę się przestraszyłam. Od pewnego czasu mam podwyższoną temperaturę (ok. 37,5'C), jestem osłabiona i nawet najmniejszy wysiłek powoduje ogromne zmęczenie (np. wejście po schodach), miewam swędzenia (na nogach, plecach, ramionach..). Moje ostatnie wyniki krwi: > OB - 22 > rozmaz ręczny: pał 3% > segm 28% > kwas 1% > limfo 64% > monoc 4% > Pani internistka stwierdziła, że wygląda to jak "odwrócony" rozmaz.. > morfologia: WBC 8,7; RBC 4,56; HGB 13,0; HCT 43,1; MCV 94,5; MCH 28,5; MCHC 30,2 (nieznacznie obniżone); PLT 251; LYM 46,3; MXD 11,2; NEUT 42,5; RDW-CV 13,2; PDW 12,8; MPV 10,5; P-LCR 30,1; LYM# 4,0 (norma 0,6 do 3,4); MXD# 1,0 (norma 0 - 0,8); NEUT# 3,7. > Obecnie czekam na wizytę u chirurga-onkologa, gdyż nikt nie chce dać mi skierowania na usg tych węzłów. Chciałabym zapytać Was, czy mieliście podobne wyniki lub objawy, i o co pytać lekarza oraz na co zwrócić uwagę przy usg? Wiem, że jestem kolejną osobą, która podpada pod hipochondrię, ale mam już dość duże doświadczenie z lekarzami, których opieszałość, obojętność i niewiedza w dzieciństwie mogły się dla mnie źle skońćzyć, więc próbuję wyprzedzać jak się da kolejne godziny spędzone w kolejkach! > Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi! > Pozdrawiam!
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź