Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Proszę o wskazówki

Autor: anetamaciek • 19.11.2009 10:29 • 2 odpowiedzi

anetamaciek

19.11.2009 10:29

Odpowiedz

Około 2 roku życia mój syn przeszedł monoukleozę. Od tego czasu na szyji miał powiększone węzly chłonne ,które w czasie infekcji powiększały się by potem powrócić do swojego poprzedniego stanu. Węzły te były widoczne, miały wygląd przypominający duże krosty. W wieku 4,5 roku miał usuwany trzeci migdałek, a gdy maiał 5,5 robioną stulejkę. W obu przypadkach miał badane te węzły chłonne i z tego co mówili lekarze było wszystko dobrze. W wieku 11 lat zachorował na anginę po której węzły nie wróciły do porzedniego stanu, po kolejnej anginie nawet powiększyły się. Ponieważ syn ma ogromne migdały pediatra twierdził że to one muszą powodowć ten stan. Nie potwierdził tego laryngolog bo za migdały odpowiadją inne węzły. Jeden stwierdził że, należy je wyciąć drugi że nie . Nie wycieliśmy póki co tych migdałów.Od woisny (kiedy to się zaczeło) mamy za sobą czwartą anginę i węzły które wg usg cytuję " poza tylnym brzegiem MOS po str.lewej uwidoczniono hypoechogeniczne węzy chłonne dł 25mm, 20mm,11mm,5mm,6mm," po stronie prawej tęż są powiększo ale mają poprawną srtukurę. Pani doktor, która robiła usg stwierdziła że potrzebne są badania w kierunku wszystkich chorób węzłów,że trzeba to poważnie potraktowć. Pediatra zalecił 2 tygodniową kurację antybiotykową i potem badania. Proszę o wskazówki jakie badania powinam zrobić synowi, nie chciałabym nic przoczyć. Syn od poł roku poci się w nocy.

zoisyte

19.11.2009 10:54

Odpowiedz

O 11:29, dnia 2009-11-19 anetamaciek napisał(-a):

Proszę o wskazówki jakie badania powinam zrobić synowi, nie >chciałabym nic przoczyć. Syn od poł roku poci się w nocy.

Wskazówki - http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=8&akcja=showthread&num=11932

anetamaciek

19.11.2009 13:49

Odpowiedz

O 11:54, dnia 2009-11-19 Zoisyte napisał(-a):

O 11:29, dnia 2009-11-19 anetamaciek napisał(-a):

Proszę o wskazówki jakie badania powinam zrobić synowi, nie >chciałabym nic przoczyć. Syn od poł roku poci się w nocy.

Wskazówki - http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=8&akcja=showthread&num=11932

Bardzo dziękuje, życzę powodzenia.