Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Bolący węzeł za uchem i niebolący na szyi
Komentujesz wpis użytkownika
asowa
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 09:38, dnia 2009-11-03 asowa napisał(-a): > Możesz zrobić USG tych węzłów, chociaż od zębów też mogą być powiększone (tak kiedyś powiedział mi lekarz) > > O 20:19, dnia 2009-11-02 JulNik napisał(-a): > > Wiram Was! Wiem, że lekarzami nie jesteście, że diagnozy nie postawicie, ale może coś sensownego mi podpowiecie i napiszecie dobre słowo ;) > > > > Zacznę od początku, żeby wszystko miało ręce i nogi: > > > > Na dzisiejszy dzień: swędzi mnie całe ciało; Po lewej stronie za uchem powiększony węzeł ok. 05-1cm, raz boli a raz nie Raz znika a raz się powiększa; po prawej stronie szyji węzeł chłonny powiększony stale około 1cm długości niebolesny, ruchomy; od około 3-4tygdoni czuję się trochę bardziej zmęczona;bolą mnie kolana i łokcie czasem; bolą mnie zęby, szybciej się przeziębiam (tłumaczę sobie, że to przez niedoleczone silne przeziębienie, które przeszłam w ciąży; od tego czasu przeziębiona jestem średnio raz na 1,5 miesiąca; > > > > Od zeszłego roku jestem pod kontrolą lekarską Od lutego 2008 do lutego 2009 miałam zrobionych chyba z 10 morfologii bo byłam w ciąży i dodatkowo miałam silną anemie po porodze > > > > Moje wyniki morfologii z 05/10/2009 (byłam lekko przeziębiona wtedy): > > RBC 4.89, norma do 5.50 > > MCHC 4,8, norma do 38 > > MCH 29.2, norma do 35 > > HGB 14., norma do 16.5 > > PLT 262, norma do 400 > > WBC 10.5, norma do 10 > > LYM 2.0, norma do 5.0 > > GRAN 7.9, norma do 8.0 > > > > Teraz też w sumie jestem przesiębiona (kaszel, katar, trochę boli mnie gardło) no i zęby bolą zwłaszcza po lewej stronie Wiem od dentysty, że wychodziły mi zęby mądrości ale się zatrzyały ale za to często bolą mnie dziąsła w ich miejschach Może to od tego powiększony węzeł za uchem??? > > > > Czekam jak mi przeziębienie minie i chcę isc na ponowną morfologię i OB > > > > Co o tym myślicie? dziękuje i pozdrawiam > > > > JULNIK
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź