Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Chłoniak B komórkowy nieokreślony

Autor: kikimi • 21.10.2009 13:56 • 12 odpowiedzi

kikimi

21.10.2009 13:56

Odpowiedz
Witam,mam na imie Kasia ,mam 41lat i na razie jestem jeszcze nie
zdiagnozowana dokladnie.Zaczelo sie po rutynowych badaniach w kwietniu,podwyzszone biale ciałka 18000.2 antybiotyki,az w koncu skierowanie do AM Gdanska na oddzial dzienny hematologi.Na 1 wizycie lekarz uwazal ze mam bialaczke przewleklą,krwinki biale nadal wzrastaly.mialam skier, na biopsje i trepano.2 wizyta podejrzenie chłoniaka,ale mozliwa tez bialaczka,bez diagnozy.skier na tomografie .3 wizyta w wrzesniu,bo wizyty wyznaczaja co 2 mies.Po tej wizycie,wiem tylko ze mam chłoniaka Bkomórkowego nieokreślonego.lekarz twierdzi,ze obserwujemy,mam wezly powiekszone,ale on twierdzi,ze w srodku i na razie nie ma potrzeby pobierania wycinka.nastepna wizyta na 25 list.Kurcze i tu pytanie do Was drodzy ziarniacy,czy ktos zna dobrego hematologa w Gdansku,który przyjmuje prywatnie.Boje sie,wszedzie piszą,że tzreba nie zwlekac z leczeniem i szybko diagnozowac,a ja czekam od wizyty do wizyty i nic sie nie dzieje.Z góry dziękuje za wszelkie informacje

kikimi

22.10.2009 10:14

Odpowiedz

O 15:56, dnia 2009-10-21 Kikimi napisał(-a):

zdiagnozowana dokladnie.Zaczelo sie po rutynowych badaniach w kwietniu,podwyzszone biale ciałka 18000.2 antybiotyki,az w koncu skierowanie do AM Gdanska na oddzial dzienny hematologi.Na 1 wizycie lekarz uwazal ze mam bialaczke przewleklą,krwinki biale nadal wzrastaly.mialam skier, na biopsje i trepano.2 wizyta podejrzenie chłoniaka,ale mozliwa tez bialaczka,bez diagnozy.skier na tomografie .3 wizyta w wrzesniu,bo wizyty wyznaczaja co 2 mies.Po tej wizycie,wiem tylko ze mam chłoniaka Bkomórkowego nieokreślonego.lekarz twierdzi,ze obserwujemy,mam wezly powiekszone,ale on twierdzi,ze w srodku i na razie nie ma potrzeby pobierania wycinka.nastepna wizyta na 25 list.Kurcze i tu pytanie do Was drodzy ziarniacy,czy ktos zna dobrego hematologa w Gdansku,który przyjmuje prywatnie.Boje sie,wszedzie piszą,że tzreba nie zwlekac z leczeniem i szybko diagnozowac,a ja czekam od wizyty do wizyty i nic sie nie dzieje.Z góry dziękuje za wszelkie informacje

Widze,ze nikogo nie ma z Gdańska

gość

22.10.2009 12:01

Odpowiedz

O 12:14, dnia 2009-10-22 Kikimi napisał(-a):

O 15:56, dnia 2009-10-21 Kikimi napisał(-a):

Widze,ze nikogo nie ma z Gdańska

asowa

22.10.2009 13:14

Odpowiedz

Podpisuję się pod tymi słowami.

Możesz spróbować prywatnie dostać się do jakiegoś onkologa z CO w Warszawie, może tak szybciej ktoś zacznie Cię leczyć.

Mam jakieś namiary na dwóch speców od chłoniaków. Ja co prawda nie byłam u nich prywatnie ale mogę ci na email podac namiary.

Kikimi, zastanów się czy nie lepiej wyruszyć z papierami np. do Warszawy. Jeśli Gdańsk będzie Cię tak leczyć jak teraz diagnozują, to kiepsko to widzę:(

kikimi

23.10.2009 08:24

Odpowiedz

Więc tak napisałam na stronie Sowie Oczy do onkologa z Warszawy,ale mam pecha,bo pani doktor,która mi odpisała jest chora,ma mi dac znać po 28.10 jak wróci do pracy,takze zobaczymy.
Dzisiaj ide prywatnie do hematolog,która jako jedyną udało mi się znalezc ,ze przyjmuje prywatnie w Gdansku i zobacze jej opinie.
Wkurza mnie to wszystko,bo to tyle trwa i nic nie robia.pomimo,ze wiem,ze w niektorych chloniakach tak sie robi,ze sie obserwuje,to wolałabym wiedzieć jaki dokładnie mam typ chłoniaka,niz czekac nie wiem na co.
Dziekuje za wszelki odzew

kikimi

23.10.2009 08:26

Odpowiedz

Do Asowa, bardzo Cie poprosze o te namiary i z góry serdecznie dziękuje

kikimi

24.10.2009 07:22

Odpowiedz
Wczoraj bylam na wizycie prywatnie,po ktorej jestem tak wkurzona,ze mi sie wszytskiego odechcialo.Okazalo sie ,ze Pani doktor dobrze zna doktora,który mnie leczy w AM i jedno co robiła to broniła go zaciekle i twierdziła,ze on na pewno wie co robi.Na moje pytanie czemu nie pobieraja mi węzła,to ona na to,że nie są wyczuwalne,ja na to,że w są opisane przecież w TK i pod pachą mam opisany ,że jest duzy.To ona zaczęla mnie straszyc,ze mi rozkroją pól pachy,ze pewnie i tak go nie znajdą.Ze jak pójde na wizyte,to mam powiedzieć,że się zgadzam na pobranie z brzucha,ja mówie jak mam to powiedzieć,jak on mnie się nie pyta.To ona mi na to,że mam powiedzieć ,że jestetm zdołowana psychicznie i mają mi wyciąc i już,oczywiscie nie omieszkała poinformowac mnie jaka to blizne po tym będe mieć i jakie to jest straszne.Na koniec Pani doktor stwierdziła,że mam zawierzyć lekarzowi i czekac, bo w niektórych białaczkach tak się robi.I tu juz wiedziałam,ze wcale nie czytała moich wyników,bo jest stwierdzony chłoniak a nie białaczka

Niedobrze mi sie robi na tych lekarzy,chyba mają jakiś cel,że mnie nie leczą,nie wiem tylko jaki.

Wstawie jeszcze moje TK,dla rozwiania waszych wątpliwości.

Badanie TK szyi,kl.piersiowej,jamy brzusznej 20.08.09
obustronnie na szyi obecne sa homogenne ww.chlonne:dosc liczne obustronnie podzuchwow do 8 mm.srednicy,do tylu opd MOSa po stronie lewej do 9mm.,po stronie prawej do 7 mm.,pod MOSem obustronnie do 6 mm.
w prawym dole nadobojczykowym ww chlonny do 7x5mm,po stronie lewej kilka ww.chlonnych do 9x8mm
liczne homogenne ww.chlonne obecne rowniez wdolach pachowych do 20x14(ima43c,3)po stronie prawej i 12x16mm po stronie lewej,ww.chlonne widoczne rowniez obustronnie pod m.piersiowym mniejszym do 14x13mm.
w srodpiersiu obecne ww chlonne w przestrzeni przednaczyniowej do 23x12mm.,w przestrzeni przedtchawiczej do 13x13mm.,w oknie aortalno-plucnym do 11x10 mm i kacie przeponowo sercowym prawym do 15x9 mm. wneki wolne
jamy oplucnowe wolne
obwodowo w segm.4 prawego pluca obecna jest slabo wysycona zmiana 5x6mm.(ima68c,3)
obraz niejednoznaczny-zmiana w przebiegu choroby zasadniczej?-wskazana kontrola
poza tym miazsz plucny bez widocznych zmian.oskrzela drozne
watroba do 18cm. w lini srodkowo-obojczykowej bez cech cholestazy,bez widocznych zmian ogniskowych.pecherzyk zolciowy bez uwapnionych zlogow.trzustka,nadnercza,obie nerki bez zmian w badaniu.
sledziona powiekszona obecnie mierzy 142x68mm. w okolicy gornego bieguna wneki sledziony twor 10x12mm. o densyjnosci sledziony mogacy odpowiadac sledzionie dodatkowej
pecherz moczowy o gladkiej scianie
w jamie brzusznej obecne liczne homogenne ww.chlonne z tendencja do tworzenia pakietow,najliczniejsze wzdluz naczyn krezkowych do 26-28x20-23mm.okoloaortalnie ww.chlonne do 25x15mm,wzdluz naczyn biodrowych do 6 mm i obustronnie w okolicach pachwinowych do 12x15 mm po stronie lewej i 10x16 po stronie prawej
w obrebie trzonu Th12 naczyniak,w trzonie L1 obszar sklerotyzacjii mogacy odpowiadac wysepce kostnej

Morela

24.10.2009 07:34

Odpowiedz
Hej
ja leczyłam sie w AM Gdansku , jak masz pytania to pisz na gg 2329998
Pozdarwiam

Dan

24.10.2009 16:07

Odpowiedz

O 09:34, dnia 2009-10-24 Morela napisał(-a):

Hej

ja leczyłam sie w AM Gdansku , jak masz pytania to pisz na gg 2329998

Pozdarwiam

Moim zdaniem nie ma co tak bardzo panikować,wydaje mi się że na podstawie tych badań lekarz ocenił jakie będzie dalsze postępowanie i leczenie.Co do pobrania węzła to ja miałem z nadobojcza/malutka blizna/.Jeżeli Chodzi o chłoniaki to prawidłowe określenie typu,rodzaju,stopnia zaawansowania ma duże znaczenie co do pierwszego podania leku.Tę decyzję podejmuje już nie sam lekarz ale zespół.Moment podania też jest ważny.Jesteś pod opieką lekarza specjalisty w dobrym ośrodku,jemu też zależy byś była zdrowa.Nie panikuj ale też nie odpuszczaj.powodzenia.

beata k.

27.10.2009 07:47

Odpowiedz

O 10:26, dnia 2009-10-23 Kikimi napisał(-a):

Do Asowa, bardzo Cie poprosze o te namiary i z góry serdecznie dziękuje

Mój mąż leczy się na hematologii w szpitalu przy ul. Szaserów w Warszawie. Lekarze z tego oddziału przyjmują również w prywatnych klinikach. Specjalizują się w chłoniakach i białaczkach. Po wizycie prywatnej przyjmują do szpitala, dalej leczysz się w szpitalu. Jeżeli potrzebujesz tel. to napisz

kikimi

27.10.2009 15:35

Odpowiedz
Myslisz,że panikuje,możliwe.Przeciez nie jestem specjalistą,ale czekanie jest po prostu dla mnie dziwne.
Szpik mam nacienczony w 80%,węzły powiększone po całym ciele,możliwe,że panikuje.
Czekam teraz na odpowiedź z Warszawy,zobaczymy co oni powiedzą.
Jak potwierdzą opinie lekarza mojego to sie uspokoje, a jak nie to pojade do Warszawy,trudno,chociaz sama odległość mnie przeraża.
W sumie to mam nadzieje,że mój lekarz ma racje,ale coś mi mówi,że może sie myli i trzeba jak nzjszybciej pobrać.
Zobaczymy, dam znac jak sie odezwie Warszawka

beata k.

28.10.2009 08:43

Odpowiedz

O 16:35, dnia 2009-10-27 kikimi napisał(-a):

Myslisz,że panikuje,możliwe.Przeciez nie jestem specjalistą,ale czekanie jest po prostu dla mnie dziwne.

Szpik mam nacienczony w 80%,węzły powiększone po całym ciele,możliwe,że panikuje.

Czekam teraz na odpowiedź z Warszawy,zobaczymy co oni powiedzą.

Jak potwierdzą opinie lekarza mojego to sie uspokoje, a jak nie to pojade do Warszawy,trudno,chociaz sama odległość mnie przeraża.

W sumie to mam nadzieje,że mój lekarz ma racje,ale coś mi mówi,że może sie myli i trzeba jak nzjszybciej pobrać.

Zobaczymy, dam znac jak sie odezwie Warszawka

Mój mąż leczy się na hematologii w szpitalu przy ul. Szaserów w Warszawie. Lekarze z tego oddziału przyjmują również w prywatnych klinikach. Specjalizują się w chłoniakach i białaczkach. Po wizycie prywatnej przyjmują do szpitala, dalej leczysz się w szpitalu. Jeżeli potrzebujesz tel. to napisz

kikimi

28.10.2009 09:14

Odpowiedz

Dziekuje wszystkim za pomoc,oczywiscie poprosze o namiary na tych lekarzy z Warszawy.Jeszcze poczekam kilka dni,dzis doktor z Warszawy,do ktorej pisałam powinna juz byc w pracy,takze mam nadzieje,że niedługo dostane odpowiedź