Sebastian17
28.09.2009 17:44
Witam mam na imie Sebastian i mam 17 lat. Od roku mam problem z węzłami chłonnymi w okolicach pachwinowych, wielokrotnie robiłem USG badanie krwi z rozmazem badanie moczu. Usg robiłem po 2 miesiącach od pojawienia się pierwszego węzła a pozniej co 4 miesiące. Węzły się nie powiększają jest ich po kilka i po jednej i po drugiej stronie. W opisie mam napisane ze mają nieistotnie obniżoną echogenicznośc. Badanie krwi z rozmazem jest dobre, wszystko w normie byłem u onkologa który mnie odesłał do domu i stwierdzil ze trzeba obserwowac te węzły. Nie czuje żebym był jakiś osłabiony, często uprawiam sport (piłka nożna)ale od kiedy zacząłem czytac na forum o ziarnicy strasznie się przejąłem że mogę ją miec :( dzisiaj byłem na RTG klatki piersiowej wynik bd miał w środę. Od kąd zacząłem czytac jakie objawy ma ziarnica zaczęła mnie swędzic skóra, mialem kilka dni temu zapalenie gardła i powiększyły mi się wezły na szyji ( lekarz twierdzi ze od zapalenia ) ja juz sam nie wiem co mam myślec, ciągle mnie przesladują mysli ze umrę a mam dopiero 17 lat ;( proszę o pomoc to mnie wykańcza psychicznie.