milano3
17.09.2009 13:40
Piszę do was ponieważ mam problem, jednak wszyscy mówią, że raczej psychiczny. Mam powiększone węzły chłonne, no na pewno od 2,5 lat. (tzn. wtedy je wyczułem). I oczywiście boje się, że jestem chory na ziarnice. 2 tyg temu robiłem badania, wyniki krwi idealne OB 2 mm. Jednak lekarz nie zlecił niczego więcej. Węzełki mam na szyi, z tyłu głowy 2 malutkie, w pachwinach. Lekarz tłumaczy mi jednak, że moje wyniki absolutnie wykluczają ziarnice. Cytuje
- "gdybyś węzły wyczuł w ostatnim czasie, zleciłbym dodatkowe badania. Jednak jeżeli masz je powiększone od około 3 lat to ZZ była by już w dużym stopniu zaawansowania i napewno wyniki nie były by takie. Poza tym miałbyś inne objawy których u Ciebie brak. Jako, że miałeś wcześniej problemy na tle alergicznym, masz duży problem z gardłem, stwierdzam, iż węzły są powiększone przez alergie." Oczywiście nie powiedział tak słowo w słowo, jednak tak było to mniej więcej. Czy mogę wierzyć w jego opinie ? Aha dodam, że wiele osób z mojej rodziny ma ten sam problem. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze wasze odpowiedzi będą szczere i prosto z mostu. :-)