smutna
16.09.2009 22:53
otoz od 3 lat mam powiekszone dwa wezly chlonne z obu stron szyi jeden baardzo malutki drugi dosc duzy a od jakis 2 lat doszly po stronie tego duzego takie malenkie ze 3,4.. mialam tez 2 na karku ale nie wiem czy jeszcze tam sa bo juz ich nie czuc ale te na szyi twardo trzymaja sie 3 i 2 lata..(tzn 3 lata powiekszone a od 2 jest ich wiecej duzo)
po 1 stronie szyi pakiet po 2 jeden wezel. sa twarde i nie bola nic a nic ani nigdy nie bolaly.
lekarka odsylala mnie wciaz z jakas infekcja,ciagle antybiotyki i g znikalo.
no i zeby sie nie rozpisywac,moje pytanie..zakladajac ze to moze byc zz,czy mozna chodzic TRZY lata majac jeden jedyny objaw -powiekszone wezly chlonne? tzn czy to nie jest tak ze po roku chodzenia bez leczenia nie mialabym wielu innych objawow?
mam tak 3 lata i w zyciu innych objawow poza wezlami zawsze czulam sie dobrze(nie liczac jakis przeziebien i 1x grypy)
od ostatnich 3 tygodni jestem potwornie oslabiona a 2x bym zemdlala..ale to tlumacze przesileniem jesiennym sobie..
czy mozliwe jest chodzenie z zz te 3 lata bez objawowo? bo jesli nie,to chyba nie mam sie martwic ze ja mam:)?
a mialam sie nie rozpisywac.. pozdrawiam i licze na odpowiedzi(do lekarza ide ale chce wiedziec cos wczensiej..:()