Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Ziarnica?

Autor: Walker • 16.09.2009 07:45 • 3 odpowiedzi

Walker

16.09.2009 07:45

Odpowiedz

Od tygodnia mam objawy które mogą wskazywać na ziarnicę - gorączka 38 stopni, powiększone węzły chłonne w okolicach szyi (pozostałe wg badania usg w porządku), poty nocne, silne zmęczenie, bóle głowy. Powiększone węzły są bolesne, ruchome. Robiłem już różne badania krwi: anemii brak, płytki w normie, opad w normie, za to podwyższona liczba leukocytów oraz czynnik zapalny, słabe wyniki badań biochemicznych wątroby. Był też badania mikroskopowe krwi, na podstawie którego doktor hematolog orzekł mononukleozę - teraz czekam na wyniki badań na obecność Epstein- Barra i zastanawiam się, czy to mononukleoza, czy ziarnica...

asowa

16.09.2009 07:57

Odpowiedz

O 09:45, dnia 2009-09-16 Walker napisał(-a):

Od tygodnia mam objawy które mogą wskazywać na ziarnicę - gorączka 38 stopni, powiększone węzły chłonne w okolicach szyi (pozostałe wg badania usg w porządku), poty nocne, silne zmęczenie, bóle głowy. Powiększone węzły są bolesne, ruchome. Robiłem już różne badania krwi: anemii brak, płytki w normie, opad w normie, za to podwyższona liczba leukocytów oraz czynnik zapalny, słabe wyniki badań biochemicznych wątroby. Był też badania mikroskopowe krwi, na podstawie którego doktor hematolog orzekł mononukleozę - teraz czekam na wyniki badań na obecność Epstein- Barra i zastanawiam się, czy to mononukleoza, czy ziarnica...

Chyba musisz po prostu poczekać na wynik, bo tutaj na Forum nikt ci powie czy to ZZ czy mononukleozę.

baldi

16.09.2009 10:26

Odpowiedz
objawy ziarnicy: http://ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_objawy

pierwszy objaw jak byk stoi: NIEBOLESNE wezly..

sss

16.09.2009 23:19

Odpowiedz

nie jestem lekarzem ale.. jesli masz to od tygodnia i wezly BOLA..mysle ze nie masz sie czym martwic:) to jakas infekcja,przydalby sie antybiotyk po ktorym powinny zniknac.. poki co sie nie przejmuj i ciesz zyciem:).