Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy zgodzic się na pobranie materiału do badania?

Autor: Monika • 09.09.2009 09:30 • 4 odpowiedzi

Monika

09.09.2009 09:30

Odpowiedz
Witam serdecznie wszystkich.
Większośc z was z prewnością przeszła już to - co czeka mnie teraz - dlatego proszę Was o pomoc w zrozumieniu pewnych rzeczy. jakiś miesiąc temu "zesztywniała mi szyja" i tak trzymało mnie 3 dni. po tygodniu uwypukliły się węzły chłonne pod żuchwą, z tyłu głowy i na ramionach. przez cały czas mam "mulący ból głowy"-tzn.taki do którego nie potrzeba brać leków p/bólowych, ale głowa jest "ciężka " i obolała.
trafiłam do onkologa, który orzekł, że konieczna jest biopsja chirurgiczna ...?
Czy też się z tym zgadzacie? Czy nie ma innych metod sprawdzenia??

przyznaję że cykor mnie obleciał i szukam alternatyw:)
nie lubię "dodawać " sobie chorób i zastanawiam się czy może Doktor nie podjął decyzji pochopnie, może można zrobić coś innego?
Jak myślicie?hmmm chyba się zaczynam w tym wszystkim gubić, niestety...
Pozdrawiam wszystkich

baldi

09.09.2009 12:30

Odpowiedz

ja bym najpierw poprosil o badanie USG..

Asowa

09.09.2009 13:00

Odpowiedz

Ja nie mam jeszcze doświadczenia z ZZ ale po lekturze tego forum najpierw zrobiłam USG(zresztą chirurg sam wyszedł z taką propozycją) a potem zadecydował, że węzeł trzeba w całości usunąć i zbadać. Jestem po zabiegu i czekam na wynik...

Monika

14.09.2009 21:18

Odpowiedz

ja tez jestem już po zabiegu (swoją drogą to uważam że takie rzeczy to powinni robić w znieczuleniu ogólnym) okropne doświadczenie. z niecierpliwością czekam na wynik do czwartku, choć wg chirurga węzeł był patogenny i zasugerował że to zz... nie wiem czy "na oko" można to stwierdzić? ale okropnie się boję .... pozdrawiam

Monika

19.09.2009 21:34

Odpowiedz
Witajcie ponownie.
wynik hispat-u nie wykazał ziarnicy, ale nie jest też jasny- wykonują kolejne badania na wycinku. ale powiedzcie mi czy ktoś z was- kto miał wycinany węzeł podobojczykowy- odczuwał ból i sztywnienie karku?? już prawie nie ruszam głową , bo ból jest niesamowity? Pozdrawiam